Манди Хорват

Манди Хорват
Прегледа на новините ми показа една американка с два ампутирани крака, която е изкачила над 2700 стъпала, Новината е на ВВС. Направих търсене по името на девойката за още подробности. Защото това е мотивираща история, от тези от които имаме нужда за пример, за мотивация, за да станем и да продължим, да направим това, което отлагаме или това от което се страхуваме. Защото истината е, че докато сме живи и здрави - оправдания няма.

Student lost both her legs after she was run over by train when her drink was spiked  - е в http://metro.co.uk от октомври 2017.  Време за възстановяване и адаптиране към нов начин на живот.

PIC FROM Caters News - Mandy Horvath, 24, lost both of her legs above the knee after she was hit by a train in Steele City, Nebraska

Американка с два ампутирани крака изкачи за 4 часа над 2700 стъпала по известния склон за изкачва в Маниту спринг, Колорадо, наричан „свещеният граал на кардиото“. Манди Хорват (24 г.) направи това само с ръцете си, като след постижението заяви, че е трогната от голямата подкрепа за изкачването. Тя губи двата си крака при инцедант с влак през 2014 г.

Манди Хорват по време на изкачването и след него, Инстаграм

Хорват каза, че не е тренирала за подвиг, а просто иска да покаже, че „абсолютно всичко е възможно“. „Не тренирах специално за изкачването, просто реших, че трябва да го направя“, обясни Хорват.

„Всички минаваме през периоди на депресия, тревожност, тъга… Излезте навън, изкачете нещо, бягайте. А ако не можете, пълзете“, каза още тя.

В пост в Инстаграм, документиращ постижението й, тя посочва, че се смята за единствената жена с два ампутирани крака, която е стигнала до върха на трудната пътека.

Денивелацията между началото и края на близо 1,4-километровото трасе за изкачване е 610 метра, като наклонът на места е 68 градуса.

„Когато следващият път някой ми каже, че не може, ще му покажа вашето видео“, гласи един от коментарите във Фейсбук за постижението й.

Хорват била ударена от влак, след като била упоена, като се предполага, че това е станало с цел да бъде изнасилена. Единствено бързите действия на машиниста спасили живота ѝй

„Продължавам напред, живея като всеки друг, само правя нещата малко по-различно“, заяви тя пред телевизия в Колорадо. И добави, че мечтата й е да отвори ресторант за хора с увреждания, в кухнята на който да работят хора с ампутирани крайници.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.