Принцеса Даяна 20 години по-късно

Принцеса Даяна 20 години по-късно
През 2017 г. се навършват 20 години от трагичната смърт на Принцеса Даяна  в автомобилна катастрофа в Париж. Британската принцеса загина на 31 август 1997 г. в тунела Алма на френската столица. По онова време Уилям и Хари бяха все още тийнейджъри

Синовете на принцеса Даяна издигат нейна статуя 20 години след смъртта й


Статуя на принцеса Даяна е била поръчана от синовете й принц Уилям и по-малкия му брат Хари, за да бъде издигната в памет на делата й, съобщава Би Би Си, предаде БТА.

Лейди Диана с принц Уилям и по-малкия му брат Хари

Двамата принцове са съставили комисия, която да даде препоръка за твореца, който да извая скулптурата, и да осигури частно финансиране за проекта. Статуята ще се издига в отворената за широката общественост градина на Кенсингтънския дворец в Лондон

След години на бюрократични спънки и спорове за проекта, през 2004 г. в лондонския "Хайд парк" бе открит първи мемориал за Даяна. Това бе фонтан с причудлива форма. Той на няколко пъти бе затварян, а накрая депутати решиха, че е лошо проектиран и изпълнен.

Kensington Palace was the focus for public tributes to "the people's princess" in 1997 Kensington Palace was the focus for public tributes to "the people's princess" in 1997 Така изглежда Кенсингтънския дворец през 1997 след новината за смърта на "принцесата на народа"

"Изминаха 20 години от смъртта на нашата майка и настъпи време да признаем нейното положително влияние във Великобритания и по света чрез нейна статуя", коментираха 34-годишният принц Уилям и 32-годишният принц Хари в изявление. "Нашата майка докосна толкова много животи. Надяваме се, че статуята ще помогне на всички тези, които посещават Кенсингтънския дворец, да помислят за нейния живот и завещанията й", казват те.

Източник и Снимки http://www.bbc.com/news/uk-38785218

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.