Световен ден на смеха

Световен ден на смеха
Всяка година на много места по света през първата неделя от месец Май се празнува световният ден на смеха.

Началото си този ден  води от 1998 г., когато основите на празника полага основателят на йога на смеха - д-р Мадан Катария.

Празнуването му е израз на световен мир и има за цел да изгради глобално усещане за братство и приятелство чрез смеха. Популярността му се разраства пропорционално с тази на движението за Йога на смеха (в днешни дни има над 10 000 клуба за смях на 5 континента).

Много е казано за благотворното влияние на смеха. Има дори смехотерапия. Смехът е здраве! Едно ново изследване, което потвърждава това.

Смехът е полезен за възрастните хора


Направи нещо добро и помогни на някой да се усмихне. Първият петък на октомври е международен ден на усмивката - Ден на усмивката 


usmihniseВ България има инструктор по йога на смеха – това е Силвия Пенчева. Това е посланието на д-р Мадан Катария цитирано от http://laughteryoga.bg/wld-message

Всяка първа Неделя на Май празнуваме световния ден на смеха. Неговата цел е да се изгради глобално съзнание за здраве, щастие и световен мир чрез смях. Ако хората по целия свят са здрави и щастливи, те ще допринесат за световен мир.

Защо хората не са щастливи? Защото търсят щастието във външния свят. Йога на смеха ни показва, че най-лесният начин да бъдеш щастлив е да намериш щастие вътре в себе си. Мотото на всички клубове за смях е "Ние не се смеем, защото сме щастливи, ние сме щастливи, защото се смеем."

Въпреки напредъка на технологиите, хората се разболяват. Стресът е в основата на причинителите на над 70-80% от заболяванията. Депресията е най-разпространената болест, а сърдечните заболявания, диабетът и ракът се превръщат в световен проблем. Правителствата и отделните индивиди по цял свят се справят трудно с разходите за здравеопазване.

Тук йога на смеха е чудесно решение. Това е най-лесното, най-безопасното и най-икономичното решение за физическо, психическо, социално и духовно благополучие. Йога на смеха се разпространява бързо по света и вече се практикува в над 72 държави. Освен в социалните клубове за смях, тя се прилага и в компании, корпорации, центрове за възрастни хора, училища, университети, болници, фитнес центрове, организации за хора с умствени и физически увреждания, дори затвори.

Нека всички станем за минута и да се посмеем сърдечно с ръце вдигнати към небето и да изпратим положителни вибрации, любов и мир на този свят."

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.