Водете детето си на очен лекар

Водете детето си на очен лекар
Водете детето си поне веднъж в годината на очен лекар. Това е съвет, който мога да ви дам като майка. Синът ми беше ученик в пети клас, когато разбрахме, че има проблеми със зрението, че не вижда добре в час. Каза ни един от неговите учители, след което го заведохме на специалист очен лекар. Ако не ни бяха казали, може би щяхме да разберем по-късно. Затова водете вашето дете на очен лекар веднъж в годината

Детско зрение


Ето какво показват резултати от последно проведено такова изследване:

Всеки четвърти първокласник и второкласник у нас е със съмнение за очен проблем


Това показват резултатите от кампания за скрининг на очното зрение, организирана от Столичната община, съобщава Дарик.

В продължение на четири месеца са били извършени безплатни прегледи на 2609 деца от 15 общински училища на територията на София. Оказало се, че 529 от учениците имат нужда от втори по-обстоен офталмологичен преглед, който да докаже или отхвърли наличието на очен проблем.

"На всичките прегледани дечица е дадена брошура, в която са отразени резултатите от прегледите и съответно нашата препоръка - дали да бъде насочен за преглед сега или да бъде насочен след година, да бъде проведен нов профилактичен преглед. Към момента 1/3 от децата, които сме насочили за преглед са се обърнали към детски очен кабинет.", обяснява офталмолоът д-р Вяра Шумналиева.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.