Уроци по йога

Уроци по йога
С някои от моите познати и в блог публикации съм споделяла, че за мен от години денят започва с 20 минути йога. Началото е някъде през април 2011 г в Будапеща, когато отново се научих да карам колело (липсата на велоалеи в София превръща карането на колело не в средство за предвижване, а в нещо за удоволствие според нашите управляващи). Тогава в тази пролет започнах и да тичам – днес в София се случват събития като организираните от 5kmrun, както и други кампании свързани с бягане с благотворителна кауза. За мен това са най-яките събития в София, на които срещаш хора, които живеят активно. И смея да твърдя, че това се случва въпреки управляващите на национално и местно ниво, а благодарение на осъзнатата сила на хора, които искат да са работоспособни, в добра форма и здрави.

И така от 2011 г. в нашето семейство денят започва с 20 минути йога. В България не сме посещавали йога инструктори или школи и не мога да дам никаква препоръка. Но ви препоръчвам това, което правим ние – упражненията на кака Сара, както наричаме Sara Ivanhoe (Повече за нея може да научите тук: http://www.yoganation.com, а видеата може да намерите в Youtube) Мога да нарека Сара мой онлайн ментор. Това, което знам и е проверено, че когато сутрините ми започват с йога денят е по-добър и аз се чувствам по-добре, когато не ги правя тялото ми е сковано и си плащам включително с някой наднормен килограм.

Другото, което сме посещавали като урок по йога е в Барселона.
- Йога на покрива - не знам някъде у нас да се предлага
- Йога край морето, на плажа - на бг море не сме ходили от 2013 г. и не знам какво се случва там. В Барселонета, това е рибарският град или плажа на Барселона - може да видите много хора, които спортуват, поток от тичащи хора, на колело, на скейт, на ролери, на пясъка групи за силови тренировки или йога, а във водата - не съм и предполагала, че може да има толкова видове спорт свързан с водата.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.