Ходете пеша всеки ден за здраве

Ходете пеша всеки ден за здраве
Хората на възраст от 40 до 60 години трябва да правят редовни разходки с бърза крачка всеки ден. Само 10 минути бързо ходене дневно може да има огромно влияние върху личното здраве, намалявайки риска от по-ранна смърт с 15%.

Ако сте над 40, правете бърза разходка всеки ден


Това посочват в информация до гражданите от изпълнителната агенция Public Health England към британското министерство на здравеопазването. Агенцията е направила проучване и достига до изводите заради опасения за голяма липса на физическа активност сред населението в страната над 40 години. Тя изчислява, че много от хората в този възрастов диапазон не правят бързо 10-минутно ходене дори веднъж месечно. За да помогне, представи безплатно мобилно приложение - Active 10 - с което всеки може да наблюдава колко върви и как, и така да подобри ежедневния си график.Какво се случва, когато спортувате по 30 минути на ден


По думите на специалистите, 10-минутното бързо вървене, вместо шофиране в обедната почивка например, може да добави много здрави години към живота на всеки над 40.
Препоръчително е хората да вървят бързо най-малко 150 минути седмично. 10-минутното ходене не постига това равнище, но може да създаде разлика, като подобри кръвното налагяне, помогне на болните от диабет или хората с риск от такъв, както и на пациентите с проблеми с теглото, депресия, тревожност и мускулно-скелетни проблеми като болки в кръста.

В числа:
Ако трябва да се дават препоръки в числа – 10 000 крачки на ден! Но това е около 7-8 км в зависимост на размера на крачката ви, както и ръста ви. Но 2 000 крачки може да се натрупат и през деня, докато извършвате рутинни действия в дома си и на работа (2500 крачки са приблизително 2 км)
Скорост – при нормално ходене е 5-6 км/ч. При тичане 8-10 км/ч (при спринт може да бъде и по-висока)
Време – колкото е по-дъга една физическа активност толкова повече калории се изгарят – това се вижда с апликации, които анализират физическа активност. Ако искате да поддържате фигура или да отслабнете, като ходите или тичате – продължителността трябва да бъде по-голяма от 40 мин.
Данните се основават на собствени наблюдения, измерени и постижими.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.