10 дискретни знака за висока интелигентност


Не винаги са нужни тестове за интелигентност, за да се разкрият умствените способности на някого. Това са няколко признака, които могат да ви помогнат да разберете хората, с които общувате. Може да ги използвате и за самоанализ.

Усещате, когато ви лъжат Осъзнавате кога някой се опитва да ви заблуди и не му позволявате. Лесно разчитате намеренията, мотивацията и желанията на хората около вас. Това са признаци за добра емоционална интелигентност.

Самодостатъчни сте Разбира се, че обичате партньора си, но не позволявате целия ви живот да се върти около него. Имате собствен живот: работа, хобита, приятели. Винаги може да се наречете самодостатъчен човек, дори тъкмо да встъпвате в брак.

Понякога сте разхвърляни Домът ви често не е безупречно чист. Понякога цари бъркотия, защото има по-важни и неотложни неща от почистването.

Не заблуждавате себе си Нито пък околните. Лъжите имат твърде много последствия, с които сте наясно, че трябва да се справяте в бъдеще.

Можете да контролирате емоциите си при необходимост
Интелигентните хора са наясно, че искрените емоциите не е добре да се потискат или крият. Но вие познавате границите си и няма да се превърнете в професионален мъченик, като се фокусирате върху негодуванията и загубите. Нещото се е случило, преодолявате го и продължавате напред.

Винаги правите планове
Когато нещо е важно, предпочитате да действате обмислено и навреме, вместо да мечтаете. Анализирате ситуацията и преценявате възможностите.

Понякога обичате да мързелувате
Неотдавнашно проучване сочи, че мързелът може да е признак за висока интелигентност. Изследването се базира на два типа хора – мислещи и активни. Втората група изглежда, че има нужда от повече активност, за да стимулира ума си. „Мислителите“, от друга страна, предпочитат да решат даден проблем бързо и да прекарат останалата част от времето по-неактивно. Учените твърдят, че „не-мислителите“ се отегчават лесно и чувстват нуждата да запълват времето си най-различни дейности.

Не затъвате в миналото
Цените миналите си преживявания и спомени, но не обичате да преживявате отново и отново това, което си е отишло. Мечтаете и планирате бъдещето си, като живеете в настоящия момент.

Позволявате си да грешите
Само глупаците мислят, че човек трябва да се срамува от всяка грешка. Вие знаете, че грешките са част от равитието ви. Просто се стремите да не ги повтаряте.

Не доказвате нищо на никого
Не се опитвате да покажете на света, че сте най-умните и не натрапвате интелекта си на никого. Единствено глупак би постъпил по подобен начин.

Източник: Researchers Are Convinced That These 11 Subtle Traits Are Signs of Exceptional Intelligence