Бебе се роди от ембрион, замразен преди 25 години

Бебе се роди от ембрион, замразен преди 25 години
Публикуваме тази история тук, защото може да бъде надежда и решение за много жени, които искат да станат майки, но имат пречки по този път. Това е едно малко чудо - раждането на това бебе (аз самата не знаех, че може да се замразяват ембриони и след това да се осиновят и да се роди бебе)

В САЩ се роди бебе от ембрион, замразен преди близо 25 години. Това е най-дългият времеви период между зачеване и раждане на бебе от началото на инвитро оплождането, предава Би Би Си.

bebe-embrion 1

Ембрионът е дарен от семейство в Щатите след като е заченат през октомври 1992 г. и е станал първото дете на жена, която всъщност тогава е била на около 1 годинка и половина. Той е бил размразен през месец март и сложен в утробата на майката. Така се е родило момиченце, което днес се казва Емма Рен Гибсън и е здраво дете на Тина и Бенджамин Гибсън. Раждането е било през ноември.

Снимка: Национален център за ембрионно дарителство/ BBC News Снимка: Национален център за ембрионно дарителство/ BBC News

Майката Тина е на 26 г., от източната част на Тенеси. "Аз просто исках бебе. Не ме интересува дали е рекорд или не", каза тя пред Си Ен Ен. "Ема е такова сладко чудо", казва още майката.

Лекарите в Националния център за ембрионално даряване в Щатите наричат момиченцето едно от техните "снежни бебета", заради дългия период на замразяване.

Организацията окуражава двойките, които не желаят още деца, но са заченали, да даряват, вместо други решения, за да могат в бъдеще други хора също да станат родители.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.