Жена бе залята с киселина в София

Жена бе залята с киселина в София
Залята с киселина жена в София. Страхотно! Такива новини (някак) ги свързваме с Афганистан, с Ирак… но да се случи в центъра на София? Една жена, която се прибира след работа в дома си, при семейството се оказва залята с киселина и в Пирогов.
В клиниката по изгаряния в Пирогов е екипа на доц. Мая Аргирова работят специалисти. Но представете си за момент, че сте на мястото на тази жена и сте с 24% изгаряния. По лицето, по главата, по тялото… Животът ви няма да бъде същият. Дори след месеци възстановяване (поне шест), много интервенции, пластични операции и лечение… Животът ви няма да бъде същият. Той вече е променен!

Накратко събитието, както е представено в новините:
Нападението над жената е извършено близо до кръстовището с „Константин Величков”. 36-годишната жена паркирала в района, в който живее, и когато излязла от автомобила си, била нападната.

„Едно лице, което седеше и изчакваше до кофите просто тръгна пред мен, насочи се към жената. Чу се счупване и след което всичко наоколо стана в едни огромни пушеци и почна много трудно да се диша“, разказа очевидецът пред Нова телевизия.
„Лицето започна да бяга, жената вече беше на колене и викаше. Това, което аз успях да направя, е просто да си съблека якето, за да й дам да се изчисти“, каза още мъжът.



Една жена на 36 години. Майка. Съпруга.

Пострадалата се казва Ажда Ибрахимова и е собственик на сладкарски цех на ул. "Цар Симеон" в столицата. Има 15-годишна дъщеря, семейството живее от 10 години под наем в блока, около който е станало заливането с киселина, съобщава още "Нова телевизия".
Съседи казват, че семейството е много добро, За нападението няма заподозрян, нито задържан, засега няма и версии, по които се работи.

Що за човек трябва да си за да направиш такова нещо? Да залееш една жена с киселина?
Софийска градска прокуратура започна разследване за тежка телесна повреда. Разследващите смятат, че зад нападението могат да стоят лични или бизнес мотиви. Засега нападателят не е известен.
„Нападенията с киселина не са престъпления, извършвани в състояние на афект. Те са обмислени, а целта е жертвата да бъде накарана да страда“ – това каза психиатърът Цветеслава Гълъбова пред Нова тв. "Това обикновено са хора, които са фрустрирани по някакъв начин, които не са могли да получат нещо желано", посочи тя по повод профила на извършителя. Според нея причините може да са както бизнес, така и лични отношения.
Извършителите на подобен род престъпления са неустойчиви хора, които са несигурни в себе си и се отличават с примитивизъм в личностен план.

Хроника на по-известните случаи на заливане с разяждаща течност до 2010
Извадката е на БТВ и е с дата 2010 г.
- На 17 октомври 2009 г. 20-годишна жена беше залята с разяждаща течностки в района на автогарата в Кърджали. Тя получи изгаряния по шията и гърдите. Няколко дни по-късно полицията задържа за престъплението 18-годишен младеж.
- На 23 август 2009 г. млад мъж беше залят с киселина във Варна. Това е първият случай в България при който жертва на подобно деяние става мъж. Лицето на пострадалия не е засегнато, наранени са само гърба и ръцете му.
- На 26 юни 2010 30-годишна жена беше залята с киселина в центъра на Бургас. Жертвата беше приета в клиниката в "Пирогов" в състояние с над 20% изгарянията.
- В края на 2009 година българка - синдикален лидер в Гърция, бе залята с киселина пред къщата си на връщане от работа.
- В края на ноември 2009 52-годишен мъж от Горна Оряховица стана поредната жертвана посегателство с киселина. Причината за нападението срещу него се оказа бизнесът му.
- На 9 февруари 2008 г. 38-годишна жена беше залята с киселина в София.
- На 12 ноември 2002 година подобно покушение беше извършено срещу рекламната мениджърка на модна агенция "Мегаталант" Мария Станева.
- На 17 декември 2001 година заместник-началникът на дирекцията за Национален строителен контрол Светлана Гебрева беше залята със сярна киселина, примесена с калиев перманганат. Тя почина на 14 май 2002 година. Задържан за покушението беше таксиметровият шофьор Петьо Петков.
През юни 2003 година съдът го оправда. Същият беше обвиняем, че е залял със сярна киселина журналистката Анна Заркова. Софийският градски съд му наложи мярка за неотклонение "подписка".
---
---
- 26 март 2018: Жена бе залята с киселина в София

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.