Всяка трета жена в ЕС – жертва на насилие
В медиите у нас вече се говори за домашно насилие и превенцията му, защото с нарастваща честота се случва новини за жертви. Трудно е да се каже какво се случва реално, защото честотата е една жена убита на 2 седмици от своя партньор. А това е страшно!


Ако си зададен въпроса кои са най-опасните страни за жените, отново заради новините, които достигат до нас ще кажем Индия, Афганистан, Йемен... Оказва се, че е така, като САЩ също е в списъка.

Индия е най-опасното място в света да бъдеш жена, разкриват резултатите от ново проучване на "Thomson Reuters Foundation" - India most dangerous country for women with sexual violence rife - global poll

Докладът се основава на проучване на 550 експерти по въпросите на жените, които установяват, че Индия е най-лошата страна по отношение на сексуалното насилие срещу жени, трафика на хора, принудителния труд, принудителния брак и сексуалното робство.

Проучването е проведено между март и май 2018 с експерти от Европа, Африка, Америка, Югоизточна Азия, Южна Азия и Океания.

Данните на правителството в Индия показват, че случаите на престъпление срещу жени са нараснали с 83% между 2007 г. и 2016 г., като в страната на всеки час се съобщава за четири случая на изнасилване.

Девет от десетте най-рискови държави за жени по света са в Азия, Африка или Близкия Изток.

Десетото най-опасно място за жени на планетата изненадващо е САЩ - единствената западна страна, която попада в списъка заради кампаниите срещу сексуалния тормоз и насилие #MeToo и Time's Up.

1. Индия
2. Афганистан
3. Сирия
4. Сомалия
5. Саудитска Арабия
6. Пакистан
7. Демократична република Конго
8. Йемен
9. Нигерия
10. САЩ