Какво: Миндя рок фест
Къде: село Миндя, Велико Търново
Кога: 24 – 25 август 2018 г.

Десето издание на "Миндя рок фест"


Фестивалът е в петък и събота 24 – 25 август, а присъствието е безплатно. Мястото - едно село между В. Търново и Елена - чудесно място за да прекарате един уикенд в края на лятото сред природата

В десетото поредното издание на "Миндя рок фест" ще пеят повечето хедлайнери от предишните издания. Сърбите от „Котън пикърс“, които се радват на голяма популярност в Европа и САЩ, обаче ще пеят на сцената:

Милена Славова ще пее на феста след три години отсъствие. Както и Васко Кръпката.

За феста ще дебютира и младата звезда Ния, която наскоро спечели престижен телевизионен формат. Както и нова група от Къпиново – "Рестарт", която ще открие фестивала.

„Откакто започнахме да правим този фестивал, за последните 10 години, се появиха стотици селски фестивали! Стотици! И все в този формат с рок-блус-джаз - горе-долу като нашия. Стотици са, но нашият е най-големия. 2000-3000 души публика. Площадът събира едва половината, а другите са по дворовете, защото се чува прекрасно из цялото село“, споделя Евгений Дайнов в интервю за БНР, и признава, че конкуренцията в музиката е хубаво нещо.

Рокът е културна съпротива, убеден е Дайнов. Чрез него се култивират „онези живи сили в българския национален организъм, които са способни да бъдат съвременни и свободни“.

Повече информация: http://mindyarockfest.com/