Тренировки за стегнат корем

Тренировки за стегнат корем

Как да се отървете от мазнините в областта на корема


Учени от университета в Копенхаген, Дания определиха кой метод е най-ефективен за намаляването на най-опасните мазнини – тези, в областта на корема, наречени още висцерални.
За разлика от периферните, те са активни и влияят нездравословно както върху вътрешните органи, така и върху кръвоносната система и настроението.

Изследователите са стигнали до извода, че за да стегнете корема си са необходими три тренировки седмично от по 45 минути.

„Каране на колело или леки физически натоварвания от рода на три тренировки седмично по 45 минути позволяват за три месеца да подобрите здравословното си състояние и да намалите масата на висцералните мазнини, които се трупат в областта на корема“, констатират датски специалисти.

Учените провели изследването, за да могат по-добре да изучат процесите, които се случват в организма на пациенти със затлъстяване и така да имат възможност да създадат ефективни методи на борба с него.
Освен спортните занимания експертите препоръчват и диета, която най-общо включва употребата на голямо количество храни с целулозни влакна – трици, булгур, бобови растения, гъби, ядки, зеленчуци и плодове.
Също така трябва да се намали до минимум употребата на наситени мазнини и да се откажете от всякакви видове колбаси и шунка, както и от много мазно и пържено месо.

Как да се отървете от мазнините в областта на корема
Освен намаляването на калориите, има още няколко прости начина за намаляване на мазнините около коремните органи. Както се знае висцерални мазнини се “борят” трудно, затова всяка проверена идея е добре дошла.

Източник: https://www.medikforum.ru/zoj/75672-kak-ubrat-zhir-v-oblasti-zhivota.html

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.