Домашна козметика със зехтин

Домашна козметика със зехтин
Зехтин съдържат голяма част от съвременните козметични продукти. Опитахме да съберем ползи от маслиновото олио в домашната козметика.

Маска от топло олио (зехтин) за суха и старе­еща кожа
Към кафеена чашка (50 мл) затоплено олио (зехтин) прибавете няколко капки маслен разтвор на ви­тамин Е и витамин А (от апте­ката). Вземете марля, която да покрива лицето и шията и изрежете по формата на лицето, като оставите отвори за очите и устата. Потопете я в топлата смес, из­цедете, за да не капе, и я поставете на лицето и шията. Когато се охлади, отново я потопете в топлата мазнина. Повторете няколко пъти в продължение на по­ловин час. След това измийте лицето с топла вода, подсушете с мека гърла, като попивате и потупвате леко с ръце, без да изтривате силно, за да остане малък слой от маската.

Зехтин топи излишните килограми. Зехтинът, божествена храна и здраве
Зехтинът е и в основата на Средиземноморска диета - До неотдавна всяка гръцка аптека предлагаше малки шишенца със студенопресован зехтин extra virgin olive oil – едно от най-универсалните лекарства: при стомашни проблеми (гастрит, язва), за понижаване на кръвното налягане, при кожни проблеми (екзема, псориазис) и др.

Ето още няколко съвета:
- Избавете се от цъфтящите краища с маска за коса. За целта ви трябват: белтък, зехтин и лимонов сок. Оставете сместа да подейства за 15 минути, след това изплакнете обилно и измийте с шампоан.

- Направете си домашни кърпички за почистване на грим, като ги напоите в съд с дестилирана или мицерална вода и зехтин.

- Заздравете ноктите си, като ги намажете със зехтин и го оставите да подейства 10 минути. Тази кратка процедура ще направи ноктите ви по-блестящи дори след отмиване.

- Добавете няколко лъжици зехтин във ваната си, за да се насладите на истинско спа преживяване.

- Направете си мощен домашен ексфолиант със зехтин и сол. Нанесете върху пръстите си и масажирайте нежно с кръгообразни движения. Солта премахва неприятното лъщене на кожата и почиства порите в дълбочина, а зехтинът хидратира и добавя магнетичен блясък на лицето ви.

Проверено от личен опит. Имаше момент в който установих, че не чувам добре с едното ухо. След отлагане с месеци на проблема отидох на ушен лекар. Оказа се, че се е образувала "тапа" от ушна кал. Не очаквах, защото имам изграден навик да използвам пръчици за почистване на ушите след ходене в банята. Процедурата е много бърза и безболезнена.
От кабинета на ушния лекар си тръгнах със съвет за борба с ушната кал. Напълно изпълним. В продължение на три вечери с помощта на капкомер да капя по 2-3 капки зехтин във всяко ухо преди лягане.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.