Едва ли има някой, който се съмнява, че Луната ни влияе, особено на жените. Оказва се, че пълнолунието през различните месеци има различно име, характерно за сезона, свързано с легенди, предания и характерни моменти за всеки месец. Вижте и любопитните имена на пълнолунията, в зависимост от месеца, в който се случват:

Вълча Луна – това е първото пълнолуние за годината. Трябва да довършим нещата, които са ни останали от предходната година.

Снежна луна – това е времето през февруари, в което обичайно пада силен сняг.

Луна на червея – името идва от това, че през март почвата е напоена с влага от топящите се снегове и се виждат земните червеи. Това е периодът на новото начало, но за да се получат нещата, както искаме, трябва да положим усилия.

Розова луна – времето е характерно с изненадващи и необичайни събития. Очаквайте промени в този период – точно както се променя природата през пролетта.

Цветна луна – Нарича се още млечна луна. Заради повишаването на температурите се предполага, че вече е възможно пълнолунието да се наблюдава сред природата. Периодът е много подходящ за влюбване.

Ягодова луна – Пълнолунието носи име, с което се характеризира периодът, в който се случва. През юни излизат първите ягоди – едни от най-вкусните и ароматни плодове. Периодът е много подходящ за женитба, а ако сте сам е вероятно да срещнете човека на мечтите си.

Гръмотевична луна
– Нарича се така заради честите гръмотевични бури през юли. Другото й име е Синя луна. В нощта на Синята луна се прави ритуал, който се нарича “паричен душ”, за да има в дома и семейството финансов просперитет.

Есетрова луна – Цветът на пълната луна през август се доближава до розово-оранжения цвят на рибата. Вечерта преди пълнолунието може да си приготвите риба. Смята се, че тя дарява човека с мъдрост и сила.

Жътварска луна – Това пълнолуние често ни оставя напълно будни. Съветът на астролозите е да употребите времето си подходящо, като си направите бебе. Нощта е много подходяща за зачеване.

Ловджийска луна – Това е идеалното време за заклинания, насърчаващи творчеството, просперитетa и по-добрите семейни отношения. Подарете на човека, с когото искате да скрепите отношенията си, невен или лайка. Може да му направите и чай от тези билки и да го изпиете заедно.

Бобърска луна – Предполага се, че името идва от начина, по който бобрите събират храната си. По това време на годината е най-подходящо да подредите къщата си и да подготвите зимнината.

Ледена луна – Нарича се още Дългата луна, защото по това време на годината нощите са най-дълги. По време на Ледена луна може да оставим любими предмети навън, за да бъдат осветявани през цялата нощ от луната и да се заредят с нейната светлина и енергия. Смята се, че те ще ни носят здраве и хармония.