Гардения

Гардения
Eдно от моите любими цветя-прекрасната гардения. Може да ме попитате защо?Защо ли? Мирисали ли сте някога гардения? Този сладък мирис...

Гардения... утринна роса... ухание...

Прочетох на една от страниците в нета, че гарденията заздравява приятелството, дори когато то е от разстояние. Важно е да го вярваме

gardenia

*

Kameliq Dimitrova лято........

*

Stoimenka Dimitrova Страхотен аромат,но много трудно се отглежда!Имам я от март месец и до момента е успяла да отвори едва 2 цвята,другите постоянно падат!

*

Stoimenka Dimitrova Дайте някакъв съвет за да и се радвам по-дълго?

*

Recepti ‎@Stoimenka Dimitrova Един път в седмицата когато поливате гарденията слагайте малко оцет във водата.

*

Stoimenka Dimitrova Мислите ли,че не съм го прочела ?Знам че обича кисела почва-слагала съм и оцет, и лимонов сок ,и не и сменям мястото обаче колкото повече ,и обръщам внимание пъпките и падат постоянно.

*

Recepti ‎@Stoimenka Dimitrova И на нас не ни се разминава без проблеми - гардения, камелия ... толкова желание и внимание влагам, следвам съвети и същата ситуация. Понякога изпитвам желание да вляза в някой цветарски магазин и да си тръгна с всичките им тайни как да поддържам цветята у дома

*

Stoimenka Dimitrova Ето тук мненията ни съвпадат,благодаря !

#

Genka Dobrenova Страхотна е!

#

Nifi NiFii edno bojestveno cvete

#

Recepti ‎@Stoimenka Dimitrova kъде държите вашата гардения- вън или вътре? Важно е почвата да е влажна, но не но не прекалено мокра. Хубаво е да не попадат капки вода по листата, защото това може да доведе до развитието на гъбички. Ако се събира вода в паничката отдолу винаги я изливайте. Хубаво е да сложите камъчета върху почвата, за да се поддържа влажна. Важно е гарденията да бъде на места където има свеж въздух(ако е в стая).

#

Stoimenka Dimitrova Листата са и свежи и зелени-в момента е навън- на сянка!Благодаря за съветите,ако отвори още един цвят ще го снимам,за да ви го покажа !Има около 10-тина пъпки!

#

Recepti ‎@Stoimenka Dimitrova гардениите обичат постоянна температура 20-23 градуса през деня. Те обичат слънчева светлина до частична сянка. При недостатъчна светлина те не се развиват добре.

#

Stoimenka Dimitrova Светлината и е добре,но предполагам и е малко топличко,защото е на южна тераса !

#

Recepti ‎@Stoimenka Dimitrova надявам се да съм ви помогнала с тези кратки съвети.:)))

#

Maya Yancheva Аз толкова много харесвам Гардения че си имам две в градината!

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.