Съществува вечна любов

Съществува вечна любов
Доказано существование вечной любви

Ако сте се питали дали има разлика между любов, да бъдеш влюбен и страст? Ако някога сте се питали колко може да продължи истинската любов? Кога се променят или свършват ли отношенията между намерилите своята истинска половинка. Учените имат отговор. Да любовта може да е и химия, но може да съшествува и един човешки живот.

Специлаисти ит Университета в Ню Йорк доказаха, че съществува любов до гроб. Оказва се, че и след 20 години съвместно съжителство и семеен живот в някои двойки се запазва романтиката в отношенията.

Отговорът на въпроса дали

съществува вечена любов


намират като провеждат експеримент с участието на двойки, отношенията на които се намрат на различен етап. Някои от двойките още били в началото на връзка, а други били преживели заедно няколко десетилетия.

На всички мъже и жени показвали фотографии на техните половинки, приятели или малко познати хора. Като при това бил сканиран главния им мозък.

Оказало се, че при вида на своята съпруг или съпруга,  при хората, които имали повече от 20 години брак се активирали тези дялове в мозъка, които и при тези, които били в началото на своята връзка, т.е. намират се в най-емоциоанален и романтичен период на любовта.

Допълнителни изследвания показали, че в организма на тези хора се изграждал такова количество на хормона на любовта допамин, както и при младите двойки.

Картината:  Eternal love Painting by Oleg Korolev

1 Коментара

lilia Отговори

Твърдо съм убедена че я има.Много е трудно да се намери, но е невероятно красива .Много скъпо нещо...

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.