Истинската дама може да бъде

баба на внуците си, работеща жена, студентка, може да бъде и фотомодел.

Истинската дама се познава по поведението. по излъчването. по присъствието. по следата, която оставя. За нея мъжете казват "истинска дама", "каква жена" или просто "хубава жена".

Какво превръща една жена в дама? начинът по който постъпва в различни ситуации, как реагира и как се държи ни кара да я определим като

Истинска дама

А това са няколко неща, които могат да ви помогнат за да бъдете такава.

1. Тя се справя сама с трудностите и търси помощ само когато наистина й е необходима или иска нещо да стане по-добре

2. Тя знае кога и пред кого какво и как да каже. Тя не разказва подробности за всекидневните малки неща, които се случват.

3. Тя е на толкова на колкото се чувства. Тя не не пита околните затова на колко години са, рядко споделя и своята възраст. По това колко са големи децата й може да съдите каква е възрастта й по паспорт. Понякога тя може да се държи като 13годишна девойка, понякога като най-мъдрата жена на света.

4. Тя не говори много за личните неща. Тя ще се справи и никой няма да разбере трудностите през които е минала. Всички ще забележат обаче крайния резултат. И ще остане само въпроса "Как го направи"

5. Тя се интересува от много неща. От мода, от козметика, чете книги, гледа филми, слуша музика и ходи на изложби. Прочела е книгите и на Куелю и на Хорхе Букай, прочела е и още много книги. Затова когато говори казва различни неща, които са и верни

6. Умее да бъде жена. Мъжете я харесват. Тя получава цветя. Може да получи съдействие, подкрепа, разбиране от колеги. Тя не е кокетка, тя знае, че другите харесват в нея това, което е и как се справя с нещата.

7. Тя е добре възпитана. маниерите й говорят за нейната класа. Може отдалеч да я познаете по начина по който върви, как е вдигната главата й, по начина по който пие кафе дори. Как пазарува, как сервира масата.

8. Тя пазарува умерено, разумно. Тя не е шопинг манияк. Тя познава магазините и знае къде и какво може да се намери. Изборът й съчетава рационалност и качество

9. Тя знае какви са модните тенденции. Тя има собствен вкус и стил на обличане. Тя не следва и не копира модата, а взема това, която подчертава силните й страни и я прави хубава жена. И изглежда винаги добре и във фитнес залата и на плажа, на улицата и в офиса ... и сутрин рано и късно вечер. Тя има рокля за вечеря за двама, има и костюм за канференция, тя просто има стил.

10. Тя може да постига своето! Тя може да спори и да бъде убедителна. не тропа с крак, не плаче, не хленчи ... Нейното оръжие са думите и фактите.

11. Тя може да мине покрай огладало без да се огледа. Тя знае, че истинското огледало е в очите на хората. Тя знае, че не е съвършенна, но недостатъците й не преоменят излъчванетоа й.

На снимките

1. Джаки Кенеди - 1вата дама на САЩ, останала и като най-елегантната първа дама не само на САЩ

2. Лейди Годива - легендата е красива.Според популярната история, красивата Лейди Годайва съжалила хората от Ковънтри, които страдали тежко заради потискащите данъци на нейния съпруг. Лейди Годайва молила отново и отново съпруга си, който упорито отказвал да опрости данъците. Накрая, уморен от нейната настойчивост, той казал, че ще удовлетвори молбата ѝ, ако тя язди гола по улиците на града. Лейди Годайва приела думата му и, след като призовала всички хора да се приберат у дома си и да затворят прозорците, тя яздила по улиците, покрита само с дългата си коса. Само един човек в града - шивач, впоследствие познат навсякъде като Надничащият Том, не уважил молбата ѝ – един от най-известните случаи на воайорство. Според историята, Том пробил дупка на капака на прозореца си, за да може да види как минава Годайва, и бива ослепен заради дързостта си. Накрая съпругът на Годайва удържал на думата си и отменил тежките данъци.