Митове и стереотипи за това какво искат мъжете от жените


Един от големите митове е, че на мъжете не им е нужно семейство и близък човек до тях. Но на практика, като изключим най-младите мъже на възраст до 25 г, макар и да има изключения и при тях за сключване на брак. Всички мъже търсят спътница в живота си, своята половинка, близък човек, който ще ги приемат такъв, какъвто е. Жена, която ще бъде винаги на негова страна, ще го подкрепя, слуша и разбира. Идеалната жена е тази, при която ще иска да се прибира вечер след работа. А изборът на качества винаги е различен за всеки мъж.

Другите митове и стеротипи за мъжете са, че

Всички мъже предпочитат слаби жени

Нищо не вълнува жените така, както нейната външност и размерът на дрехите. За да бъде харесвана от мъжете трябва да бъде слаба и колкото по-слаба – толкова по-добре – това се е превърнало в аксиома, в нещо, което се приема без да се доказва.

Ако кажем, че мъжете ще ни обичат във всяка форма, с отпусната кожа, целулит и тлъстими по корема – това няма да бъде вярно.

Но не е вярно и, че пълнотата е равна на грозота. Всяко време има своите идеали за красота. Правени са различни изследвания и се оказва, че мъжете харесват всякакви жени и пълни и средни и слаби. Единственото, което е общо, че жените, които харесват мъжете, трябва да бъдат здрави и да бъдат поддържани. Независимо от теглото се оказва, че мъжете предпочитат жени с фигура “пясъчен часовник”, като идеалът разбира се 90-60-90.

Затова престанете да броите калориите, движете се активно и мислете позитивно.
Колкото по-големи гърди, толкова по-големи шансове

Ако всяка девойка имаше няколко хиляди ерво в повече и проверен пластичен хирург, то навярно много от тях не биха отказали увеличаване на бюста с няколко размера. Но големият бюст не е залог за успех сред мъжете. Ситуацията е подобна като с фигурата – за всеки размер – има почитатели. Като формата и видът на бюста също има значение.

Затова престанете да се вълнувате за размера и се грижете за формата и за здравето, грижете се за вашия бюст, правете упражнения и масаж и направете мамографски преглед.

Мъжете харесват млади жени

Възрастта това можеби е най-чувствителната тема за всяка жена. У много жени, още на 30 години, се появява страх да станат ненужни, защото има толкова млади девойки с които се срещат мъжете, техни връстници. Днес жените на 30 години се приемат за още млади, а на 40 години жената може да изглежда много добре.

Не мислете за възрастта, грижете се за външния си вид и мислете позитивно. Животът ще стане по-приятен.

Мъжете харесват разкрепостени жени

Има много книги по темата след като е написана Кама Сутра. Но да приемаме, че страстен и разнообразен секс може да задържи един мъж е погрешно. Изследванията показват, че мъжете, и да не мечтаят за девственица, то искат да бъдат един от първите.

Затова не демонстрирайте своите умения и позовлете на мъжа сам да ги разкрие. това е пътуване за двама.


Мъжете харесват глупави жени

Това е мит, че мъжете харесват глупави жени, един от най-оцеляващите. И най-ужасното, че много девойки вярват в него и се опитват да изглеждат колкото се може по-глупаво. Такава тактика и да сработи, резултатът не е за дълго. Глупава, но много секси жена, разбира се привлича мъжкия поглед, но рано или късно такива отношения свършват – трудно се живее с човек, който не те разбира.

Интересно, че според проучване, по-голямата част от мъжете на възраст от 20 до 45 години определят ума като едно от най-привлекателното качество у жената. Като ум не означава само образование, а умението да бъдеш добър слушател и да бъдеш интересен събеседник, адекватно възприемане на живота и способност за трезва оценка на текуща ситуация.

Бъдете себе си! Не скривайте своите умствени способности, но не се и съревновайте с мъжете.

Жените трябва да бъдат слаби

Жените винаги са били приемани за слабия пол, но това се променя. Според проведено изследване в Британия показва, че 66% от мъжете предпочитат силни и независими жени, а 14% - физически силни жени. Не правете бързи изводи от това и да решавате да тренирате бойни изкуства. Ако мечтаете за традиционното разпределение на ролите и се чувствате като слаба жена – бъдете себе си. Силата не е само в мускулите.

Бъдете себе си! И позволете на мъжът да бъде мъж.

Мъжете харесват гламурни девойки

Прекаленото четене на модни списания до добро не води - това е проверен факт. Да следваш модните икони не е най-доброто, това може да доведе до прекалено увличане по диети или използване на козметика. Да вземаш идеи за женската красота от списанията и да ги прилагаш не е много добра идея, защото това, което е подходящо за модния подиум, не винаги е подходящо за реалния живот.

Затова бъдете естествени.

Мъжете харесват жените кучки

Какво се разбира под кучка? да не се влюбваш повече, отколкото мъжът, да бъдеш независима, силна, винаги във форма и постоянно ухажвана. Да бъдеш самоуверена и недостъпна и да умееш да командваш мъжете. Дори това и да привлича някои мъже, това вие ли сте или някаква роля играете? Или искате да имате до себе си близък човек с когото да вървите заедно, а не постоянно да доказвате, че сте силна и заслужавате да бъдете обичана.