Леден фестивал в София

Леден фестивал в София
 

Леден фестивал в София, „Sofia ICE Fest”

Кога: 31.01. - 6.02.2013 г.


Къде: София, пред Телефонната палата (Vivacom Art Hall)


От 31-ви януари София се нарежда до големите културни столици от Европа, със свой ежегоден фестивал на ледените скулптури.

На открито пред Телефонната палата от 31 януари до 6 февруари „Sofia ICE Fest” ще покаже на живо пред публиката карвинг на кристален лед. Двуметровите ледени творби ще се появят под инструментите на световнопризнатите в тази област скулптори Руслан Коровков (Русия) и Ирина Тафлевская (Украйна).
Една от основните атракции на фестивала е и първият ЛЕДЕН БАР в България, където напитките ще се предлагат в ЛЕДЕНИ ЧАШИ, а посетителите ще могат да им се насладят поседнали на ледени столове и маси.
През почивните дни (02.02. събота и 03.02. неделя), организаторите на “Sofia ICE Fest” са подготвили и забавления за децата – приказки в иглу, спасяване на бели мечета, интерактивни ледени фигури и други активности с водещ Теодор Койчинов.

Фестивалът ще даде възможност и на младите скулптори да пробват възможностите на художествената обработка на лед.

На заглавната снимка - склуптура "Мистерия на любовта" от Ледения фестивал в Латвия 2012 г, дело на гостите, които ще изготвят склуптури на Ледения фестивал в София

 

 

 



0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.