Отношения свекърва-снаха

Като правило в отношенията между снахата и свекървата има какво да се желае да бъде по-добро. Едно научно обяснение защо са такива отношенията свекърва – снаха.

Специалисти от университета University of Wisconsin - Stevens Point, Висконсин-Стивънс Пойнт изясниха, че майките по-трудно преживяват сватбата на своя син отколкото на дъщеря си. Защо е така? Майките се опасяват от редки посещения на сина си в неговия дом, от промени в неговия характер и поведение след сватбата. И още майките се боят, че младата съпруга лошо ще храни нейното момче

Младите съпруги също преживяват силно този момент. Анкета показва, че повечето млади жени се опасяват от вмешателство в своя семеен живот от страна на свекървата, нейните наставления и съвети.

С други думи, две жени претендират за ролята на главен възпитател в живота на един мъж.

За сравнение. За проблеми и трудности в отношенията се оплакват 15% от зетьовете, а на лоши отношения със свекървите – 60% от снахите.

Какви са вашите отношения с вашата свекърва?

Имате ли проблеми или думата „майко“, с която по традиция се обръщаме към майката на нашия съпруг, е искрена?

на снимката:

Родопско слънчице - Расте по високото в Родопа планина. Прилича на слънчоглед, но е ниско долу до земята. Може да се яде, обелва се, има вкус на ряпа