Стресът може и да е полезен

Стресът може и да е полезен

Стресът помага на оптимистите да бъдат във форма


positive_thinkingВ някои случаи стресът може да оказва положително влияние на организма и да активира, да предава на човек увереност в него самия. Статията е публикувана в Psychoneuroendocrinology.

Стресът влияе положително само на хора, които разглеждат света и ситуацията от към положителната страна. На песимистите стресът, напротив оказва допълнителен натиск, пречи им да се справят нормално с поставената задача.

Стрес, в малки количества и понякога стресови ситуации могат да бъдат добър опит за всеки човек. Фразата „напуснете вашата зона на комфорт“ може и да сте я чували, но тя е вярна доколкото, че когато човек изпадне в това положение той работи с целия си потенциал, разкрива възможности, за които не е предполага, че има, когато е извън удобната и установена форма на битието си. Защото именно нестандартните ситуации ни помагат да излезем от коловозите на рутината и да открием творчески път за решаване на сложен проблем.

От друга страна трябва да ограничим влиянието на стресовите фактори на нашия организъм. Преумората, постоянната претовареност със задачи и крайни срокове оказват негативно влияние на здравето на всеки човек.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.