Кампанията „Пожелай си!“сбъдва мечти за нов живот


Медицински център New Life дарява две ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми


Първият ин витро център в България New Life – Пловдив, който пренася ноу-хау от Израел в областта на асистираните репродуктивни технологии, ще дари две ин витро процедури с включени стимулации на двойки с репродуктивни проблеми.


Кампанията „Пожелай си!“, която ще сбъдне най-съкровената мечта на две семейства за коледните празници, стартира от днес и ще продължи до 25.12.2015г. Екипът на клиниката ще разполага с данните на всички участници и на 21.01.2016г. , когато традиционно се отбелязва Бабинден, ще бъдат обявени щастливците.Отговори за ин витро


В инициативата могат да участват двойките, които отговарят на предварително изложените условия и също така напишат писмо, в което искрено и емоционално споделят своята история, така че да убедят журито, че именно те са най-подходящите, които заслужават безценната награда.


Изпратените писма ще бъдат публикувани в официалния сайт и Фейсбук профил на клиника New Life – Пловдив, в пълна конфиденциалност за участниците. Всички от тях ще получат право за участие, но само най-трогателното писмо ще сбъдне мечтата на авторите си за дом, изпълнен с детски смях и, разбира се, ще спечели първата ин витро процедура.


Втората награда ще бъде изтеглена на лотариен принцип, включвайки всички участници, без значение дали писмото им е впечатлило журито или не.


Печелившите двойки ще станат ясни на 21.01.2016 (Денят на родилната помощ), когато в клиника New Life – Пловдив в присъствието на нотариус, цялото жури и всички гости ще бъде обявена първата награда и изтеглена втората на лотариен принцип. Събитието за кампанията „Пожелай си!“ ще бъде заснето на видео и качено в сайта и социалните профили на клиника New Life – Пловдив.


Общо петте члена на журито са представители на: компанията за хормонални медикаменти при ин витро LMD, фондация „Искам бебе“ и Сдружение „Зачатие“, както и двама специалисти от клиниката благотворител New Life – медицинския управител д-р Добринка Петрова и маркетинг мениджъра Владимир Пенчев.


„Като член на журито осъзнавам тежката задача, с която сме се заели, за да изберем печелившата двойка. Ясно е, че не можем да дарим на всички ин витро процедури и ще има разочаровани от този факт. Искаме да уверим участниците, които няма да спечелят, да не губят надежда, защото ние ще се погрижим за всеки прекрачил прага на клиника New Life . Нашият център е известен със своите професионални консултации и загриженото отношение към всички пациенти. Обещавам, че ще продължим с нови кампании, защото интереса към инициативата е огромен, още преди старта й“, коментира д-р Петрова във връзка с кампанията „Пожелай си!.


Двойките отговарящи на изложените условия, трябва да изпращат своите писма на имейл адрес: wish@newlifeclinic.bg до 25.12.2015г., когато ще приключат записванията.


povelaj si bebe 1Условия на кампния "Пожелай си"


I. Организатор на кампанията: СМЦГ „Ню Лайф“


II. Период на провеждане на кампанията: 04/12/2015 – 25/12/2015


III. Награди: 2 безплатни ин витро процедури с включени стимулации, предоставени от „Ню лайф”


IV. Правила и ОБЩИ УСЛОВИЯ за участие в кампания „Пожелай си“:


1. Право на участие в кампанията:


Право на участие имат:


Лица с безплодие, лечимо с методите на АРТ и по-конкретно чрез инвитро оплождане при наличие на следните индикации:


1. Тубарен стерилитет при жената (МКБ-X: N97.1):


а) Липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);


б) Едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;


в) Двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);


г) Едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;


д) Двустранна интерстициална или истмична стеноза;


е) Състояние след пластика на маточните тръби най-малко12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;


ж) Доказана тежка ендометриоза(III иIV клас по AFS), както и по-лека, но засягаща интегритета на маточните тръби;


2. Стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):


а) Azoospermia, при хистологични данни за наличие на сперматогенеза;


б) Олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:


Обем на еякулата < 1,0 ml;


Концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;


Сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);


Сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);


Наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;


3. Стерилитет при жената, свързан с липса на овулация поради LUFS;


4. Безплодие с неизяснена чрез конвенционалните диагностични методи етиология.


Не се извършва одобряване независимо от наличие на индикациите по чл. 26 в следните случаи:


1. Съществуват контраиндикации съгласно Наредба № 28 от2007 г. за дейности по асистирана репродукция;


2. Липсващ или ограничен яйчников резерв със стойности на ФСХ повече от 12,5 mIU/ml;


3. При жени, навършили 42 години към датата на края на кампанията 25.12.2015 г.


2. Декларации във връзка с участието:


С факта на представянето на писмо за участие в кампанията или чрез изпращането му по електронен път на посочения адрес, подателят декларира:


а/ че е запознат с правилата и общите условия за участие, съгласен е с тях и се задължава да ги спазва;


б/ че доброволно предоставя личните си данни за участие в кампанията и се съгласява данните му да бъдат съхранявани и обработвани от организатора за целите на кампанията;


в/ че дава съгласие изложеното от него в личното му писмо за участие да бъде използвано в последствие от организатора при запазване пълната анонимност на подателя.


г/ че е наясно, че спецификата на наградата предполага провеждане на последващи медицински тестове и специфични медицински процедури и подписване на необходимите в тази връзка документи.