През 2016 г. България за пети път е част от международната

Седмица на брака


Темата 2016 г. e: „Как да подобрим взаимоотношенията помежду си?“ Темите са различни и познати и на най-доброто семейство, като

- как да преодолеем гнева,
- как да спорим без да се нараняваме, навици, които ни пречат,
- как да решаваме конфликтите помежду си и др.
- да се научим да разпускаме и да се забавляваме заедно,
- да не забравяме срещите заедно, важността на прошката,
- как емоционалният дискомфорт да ни води към промяна.

sedmica na braka

Целта на Седмица на брака е да мотивира двойките да се грижат за взаимоотношенията си от една страна, а от друга - да вдъхнови живеещите без брак да сложат подпис.

Седем предизвикателства за всеки от седемте дни на седмицата от 7-и до 14-и февруари - това са подготвили организаторите на Седмицата на брака за всички женени двойки, които решат да се включат в инициативата.

Международната инициатива има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности. Проектът се провежда ежегодно по едно и също време в над 18 страни по света.

В дните между 7 и 14 февруари, когато сякаш самият въздух е наситен с романтика и всичко е украсено в червено по случай Деня на влюбените, организаторите призовават партньорите да сложат брака си „на фокус” и да развият навик да отделят време един за друг.

15 май е Международен ден на семейството

Повече информация за Седмица на брака на нейната Facebook страница: https://www.facebook.com/brak.bg/ където се събират историите на брачни двойки, които искат да споделят своята рецепта за успешен брак.

„Седмица на брака 2015” 

Какви са фактите у нас? От 53 на 44 процента е спаднал броят на сключващите брак, а два пъти са се увеличили разводите и все повече двойки у нас живеят  без брак. Това сочат изследванията на Националния статистически институт при последното преброяване.