Планини в цветовете на дъгата

Планини в цветовете на дъгата
Ако имате възможността да видите някоя от цветните планини, ще се питате дали не са създадени от някой добър магьосник от приказките. Трудно е да се повярва, че в природата съществуват такива удивителни места. Ето доказателство. Галерията е на авторите на адме.ру. Има още едно такова цветно място на света – Цветните планини в Китай. Те така и се наричат – Планините Дъга, намират се в Националния Парк Zhangye Danxia и достигат няколкостотин метра височина. Цветните дъги са резултат на смесването на  пясъчната скала  с различни минерали, пресовани заедно преди  24 млн. години. Тук коментара е излишен, просто гледаме и не вярваме!

cvetni planini 1

Когато на природата й е скучно тя взема цветовете на дъгата и разкрасява планините.


В тази галерия може да видите планини от различни краища на света, които са в цветовете на дъгата.


planini cvetni

Парк Ландманналаугар в Исландия


planini cvetni 1


planini cvetni 2


В южната част на Исландия, в подножието на вулкана Хекла. Изстинала лава е образувала хипнотизиращ, цветен модел, който може да се наблюдава от юли до септември.


planini cvetni 3


Розово, кафяво, зелено, жълто, синьо, лилаво, черно и бяло - природата не е пестила най-ярките си цветове за тези планини.


planini cvetni 4Blahnjukur (синия връх) и Brennisteinsalda (сивата вълна) са най-популярните места за туристите.


planini cvetni 5Планинска долина Кебрада де Умауака в Аржентина. Тези планини се намират върху повърхността на варовикови находищата, които се простират от Перу до Салта през територията на Боливия. Цветният въръх Орнокал, в северозападна Аржентина, изглежда различно според часовете на деня.


planini cvetni 6


Друго бижу на Аржентина, достойно за внимание, е Планината със седем цвята. Сложните геоложки натрупвания са създали богата палитра от цветове, които нежно се преливат един в друг. Най-добрият начин да се оцени пъстротата е рано сутрин.


planini cvetni 7


Планината Виникунка - част от планинската верига Орнокал, която се простира от Перу до Боливия.


planini cvetni 8Този колоритен масив e на доста скрито място, и много малко хора знаят за него.


planini cvetni 9Но малкото щастливци, които са в състояние да стигнат до него, получават една наистина спираща дъха гледка.


planini cvetni 10Цветният каньон в Египет, образуван от многоцветен пясък, осеян с гранит, кобалт, мед и древни корали, е разположен в югоизточната част на Синайския полуостров.


planini cvetni 11По стените на каньона се вижда "Окото на Египет", напомнящо за древното море, които по-рано е покривало тези камъни. Един с друг се редуват червено, розово, жълто, сиво, лилаво и бяло.


planini cvetni 12planini cvetni 13

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.