Как Александра Иванова е свалила 42 килограма за 9 месеца, разказаха тя и д-р Огнян Пелов, по чиято програма е работила Александра. Това се случи на премиерата на книгата й „Размерът има значение (Размерът на талията)“.


„Не съм станала по-млада. Изглеждам добре за възрастта си. Здрава съм, щастлива и изпълнена със сили за работа и нови начинания“, така Александра описва състоянието си днес – почти година след като минава през екстремно сваляне на килограми и за девет месеца от близо 100 става едва 58 кг.

„Да, приятелките ми ме питат как е възможно да изглеждам така добре сега. Чудят се – „къде ти е „излишната“ кожа, останала след отслабването?“ Все пак обемът ми беше много по-голям! Нямам козметични операции, кожата просто се прибира! Стига човек да се изчисти от токсините и да започне да живее и да се храни здравословно, цялото тяло се променя. Нямаме нужда от камуфлаж, красотата идва отвътре“.

%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d1%80%d1%8a%d1%82-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-1

 

Д-р Пелов разкри, че е стигнал до създаването на системата за оздравяване, когато преди около пет години самият той се чувствал особено зле физически, а изследванията му не показвали нищо тревожно. Тогава решил да промени начина си на хранене, възстановил се и отслабнал с близо 20 кг. „Дотогава предписвах на пациентите си лекарства, но след като видях, че храната лекува, реших да им помагам като ги насочвам по този път. Имам много пациенти, които освен че са пълни, страдат от куп заболявания и гълтат лекарства със шепи. Но когато се откажат от „отровните“ храни бързо оздравяват и заедно с това отслабват, което за мен е второстепенно. Здравето е най-важно“, разказа той.

Лекарят препоръчва неща, които погрешно сме свикнали да мислим за вредни, затова казва, че трябва да се борим преди всичко с клишетата – с това, „което си мислим, че знаем“. Той препоръчва да се ядат вътрешностите и кожата на животните – „в тях има много колаген, чийто ефект не може да се сравни със скъпите кремове за лице“.

Д-р Пелов твърди, че една чаша вино на ден за жените и две – за мъжете, е страшно полезна и препоръчителна. Когато това количество не се надвишава, организмът само печели от антиоксидантите, които се съдържат в него. Препоръчва киселото зеле, „което в САЩ сега „открили“ и дори организирали множество курсове, на които да се учат как да си го правят“. Д-р Пелов съветва да се ядат туршии, люти чушки, козе и овче кисело мляко, сирене и кашкавал. Той казва, че и солта не е толкава вредна, колкото ни втълпяват. „Трябва да се пазим единствено от захарта и бялото брашно, което освен с глутена си, е вредно и заради отровните препарати, с които се пръска пшеницата.“

Относно мазнините е категоричен: „Яжте свинска мас и зехтин, който трябва да е колкото може по-нерафиниран и го съхранявайте в тъмни бутилки. Олиото е продукт на индустриализацията и е вредно!“