Дендротерапия

Дендротерапия
Лечението с дървета (дендротерапия) е древен метод, който се прилага и у нас. Какво представлява той, кои дървета се ползват – какви са техните свойства, каква е тяхната биоритмика според сезона и деня.

Как да общуваме с дърветата – кои отнемат и кои дават енергия, за какви заболявания помагат, как да намерим своето дърво?

Какво дърво да изберем? При всички случаи то трябва да е здраво. Изследванията показват, че всяко дърво има свое определено въздействие.

ЯСЕН – притежава магическа мощ. Активизира волята и подсъзнанието. Помага при депреcuu, разпръсква страховете и укрепва тялото.

ДЪБ – дървото на здравето и силата. Той прави хората решителни и подпомага дейността на мозъка.

БУК – действа против главоболие и мигрена. Подпомага съсредоточаването. Подходящ е за хора, които работят интензивна умствена работа. От него може да се вземат добро настроение и въодушевление.

СМЪРЧ – помага за премахването на ревматичните проблеми, при лумбаго, дава чувство за сила и здраве, укрепва нервите.

БРЕЗА – отлична е за меланхолиците. Тя прогонва неприятните мисли, повишава интереса към решаването на проблемите, донася добро настроение.

КЕСТЕН – помага при лошо състояние на косата, укрепва вътрешното равновесие, засилва способността да се влияе върху другите хора, носи спокойствие и умиротворение.

ЛИПА – стимулира сърдечната дейност, подпомага подвижността на тялото, повишава неговата гъвкавост, има подмладяващо въздействие. Тя е дървото на любовта и активизира способността да се обича.

ЧЕРЕША – дава по време на цъфтеж най-много енергия за засилване на секса, премахва умората, влияе върху потентността, подмладява лицето и тялото.

ЕЛХА – дърво на мистиката и магиите. Има многостранно въздействие – засилва душевната мощ, подходяща е в комбинация с медитиране и йогийски упражнения.

ЧЕРЕН БЪЗ – има добро въздействие върху черния дроб, подпомага обмяната на веществата, пикочогонен е. Подходящ е при проблеми с далака и при възстановяване след боледуване. Подмладява тялото и душата.

БОР – помага при заболявания на дихателния апарат от всякакъв вид. Много е подходящ за лечение на пушачи, действа против кашлици и хреми.

ВЪРБА – смятат я за дърво на скръбта, но тя показва много добро действие при проблеми с храносмилателните органи, особено с дебелото черво.

Опитайте се да черпите енергия от дърветата при всяка разходка сред природата. В наше време, когато въздухът е много замърсен, това е изключително полезно.

Както всеки жив организъм, така и дърветата имат своя аура. През зимата тя е слаба и тясна, но с настъпването на пролетта равнището на излъчваната енергия се повишава, аурата на дърветата се разширява и достига максимума си по време на цъфтеж. Тя невинаги е сферична като короната, а е разширена в посока на земните полюси.

За да поемем енергия, постъпваме така: допираме чело до ствола на дървото, лявата ръка повдигаме нагоре, дясната отпускаме покрай тялото. Притискаме се след това до ствола, включително и с дланите на ръцете. Съсредоточаваме се. Така оставаме около 3 минути, а после се обръщаме към дървото с гръб. Опираме се на него с цялото тяло, включително и с дланите. И отново съсредоточени в общуването си с дървото оставаме в тази поза около 3 минути. Препоръчва се зареждането с енергия да става при изгрев слънце.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.