Реклама за вербалните атаки

Реклама за вербалните атаки
Насилието над жените е сериозен проблем на съвременните общества. Смята се, че една от всеки три жени на света е претърпявала в живота си накакъв вид насилие над нея.
Обикновено става дума за вербални атаки, които въздействат психологически и са тежка злоупотреба, макар от тях да няма видими белези като синини и други наранявания. Това е вид страдание, на което хората често обръщат по-малко внимание, а е не по-малко важно от физическото и дори може да бъде по-опасно и вредно.

Въздействаща кампания използва гласа на Siri, за да припомни за насилието над жени


Във връзка с него, една неправителствена организация в Перу - Vida Mujer, създаде много въздействаща радио кампания, която да изтъкне проблема. Кампанията е отразена от водещи онлайн издания за реклама и маркетинг, включително от блога Creative Criminals. Тя е дело на агенция Circus Grey в Лима.
Състои се от записи на изказвания от гласовия асистент на телефоните iPhone - Siri. В тях Сири (чийто глас най-често е женски) разказва за залоупотреба на мъже, които са се допитвали до нея и техни гневни реакции на обиди и унижение.
От Vida Mujer работят да помагат на жените в Перу, пострадали от всеки един вид агресия. Кампанията има превентативна цел. Задачата на радио спотовете е да събудят слушателките и да ги накарат да разберат, че нещо неправилно се случва с тях, както и да ги стимулира да разкажат открито, че това им се е случило, и да обявят борбата си срещу него.

Чуйте.



На Бг: manager.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.