Преодолима ли е множествената склероза?

Преодолима ли е множествената склероза?
Написана с много сърдечност и основана на личен опит, Преодоляване на множествената склероза предлага лечебна програма с доказан успех. Диагнозата множествена склероза вече не означава непременно упадък на здравето и инвалидизация. Днес хиляди хора по света живеят здравословно и активно, следвайки препоръките на проф. Джелинек.

Множествената склероза е болест на младите хора!


Книгата обяснява природата на автоимунното заболяване и очертава почиваща върху доказателства възстановителна програма от седем стъпки, част от които са изключване на млечните продукти, замяна на наситените животински мазнини с полиненаситени растителни мазнини, достатъчно излагане на слънце и допълнителен прием на витамин D, редовно спортуване, избор на подходящи медикаменти и медитация.

Проф. Джелинек разработва възстановителния план въз основа на изчерпателен анализ на всички налични медицински изследвания по темата, като програмата се усъвършенства постоянно посредством продължаващите международни клинични изпитвания под негово ръководство, които проучват начина на живот на няколко хиляди души с МС и здравните им резултати.

Преодоляване на множествената склероза е безценен наръчник за всеки, на когото наскоро е поставена диагнозата множествена склероза, за онези, които от години живеят с болестта, а също и за лекарите, които ги лекуват.

Книгата представя доказателствата, че множествената склероза е хронично западно заболяване, което силно се влияе от факторите в начина на живот, и че вниманието към тези фактори може да бъде много ефективна стратегия, както чрез първична превенция на болестта при индивиди, при които съществува риск, така и чрез вторична и третична превенция на прогресирането на болестта при вече диагностицираните. Важно е да отбележим, че това е конвенционален медицински подход и няма нищо общо с алтернативната медицина.

ms cover
Преодоляване на множествената склероза
Доказана седемстъпкова възстановителна програма
Автор: Джордж Джелинек


Проф. Джордж Джелинек e първият преподавател по спешна медицина в Австралазия, работил е в Университета на Западна Австралия, в Мелбърнския университет и в университета „Монаш“. Сега е ръководител на Невроепидемиологичния отдел на Мелбърнския университет, чиято цел е да изследва променимите рискови фактори от начина на живот, които предопределят прогресирането на множествената склероза с оглед усъвършенстването на превантивния медицински подход за овладяването на заболяването. През 1999 г. той самият е диагностициран, но вече почти 2 десетилетия няма симптоми благодарение на разработената от него специална програма.

“Множествена склероза. Диагноза: нелечима. Терапия: въпрос на личен избор“ – книга, която описва истински случай на човек, който се е самоизлекувал от тежката болест

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.