Книгата на Малала

Книгата на Малала
20-годишната носителка на Нобелова награда за мир и активист за правото на образование на жените, Малала Юсафзай, скоро ще издаде илюстрирана детска книга, с която се надява да вдъхнови младите хора да работят за положителни промени в своите общности, пише TIME.
Според издателя "Little, Brown and Co.", книгата се основава на детската мечта на авторката да има магически молив, с който да може да прерисува света около нея. "

Като дете в Пакистан Малала е мечтала за магически молив, а който да накара всички да се радват, да изтрие миризмата на боклук от своя град, да спи още един час сутринта", обяснява издателя. "Но когато пораснала, Малала видяла, че има по-важни, за които да мечтае. Тя видяла свят, който трябваше да бъде претворен."

malala book
Малала Юсафзай издава илюстрована книга за деца


Илюстрованата книга на Малала Юсафзай се очаква да излезе на 17 октовмри 2017 г.
Юсафзай получи международно внимание през 2009 г., когато започва да пише блог едва на 12 г., след като Талибаните затварят училищата в родния й Пакистан. След като е разкрта самоличността й, тя и семейството й започват да получават заплахи, а през 2012 г., тя дори е простреляна. Въпреки това Малала не се отказва от застъпничество си за образованието на момичетата и правата на жените и основава фондацията "Малала фонд".


През 2014 г., когато е едва на 17 г. Малала Юсафзай става най-младата носителка на Нобелова награда за мир.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.