Какво не е нужно да криете в една връзка

Какво не е нужно да криете в една връзка

11 неща, които не е нужно да криете в една връзка


Светът се движи напред, но често спазваме остарели правила, дори когато се отнася до връзките и любовта. Например, има ситуации и проблеми, които сякаш „не е прието“ да се обсъждат. Но тайните често ни правят нещастни, а някои „забранени“ теми за разговор не са в противоречие с една щастлива връзка.

Здраве Не се превръщате в хипохондрик само защото може да споделите, че ви е зле. Оставете любимия човек да ви помогне – двамата сте един екип и трябва да се подкрепяте.

Секс Очевидно е, че ако другият не знаем какъв е проблемът, няма как да го реши. Много двойки обаче мълчат и се надяват, че проблемите в секса ще изчезнат сами. Това обаче не се случва и въпреки неудобството да споделите с партньора си, че нещо не е наред, здравият разум сочи, че това е единственият път към решението.

Смешни или странни навици Всеки има свои странни навици. Някои хора са срамежливи, други обичат да танцуват с маракаси. Някои тайно слушат Бекстрийт Бойс. Вашият любим човек вероятно също има тайни „зависимости“. Опитайте се да споделите тези навици. Вероятно имате много повече общо, отколкото осъзнавате.

Безразличие на тема „деца“ Мит е, че всички обичат децата, както и че на дадена възраст трябва да си готов/а да имаш свои. Важно е да споделите с партньора си, ако имате нужда да отложите семейното планиране или просто не се виждате в ролята на родител.

Финансови проблеми „Нямаме пари“ и „Не е нужно да купуваме това сега“ са реплики, които някои хора няма да посмеят да кажат, за да не изглеждат егоистични или скъперници. Но ако двама души живеят заедно няма темата за общия бюджет няма как да се подмине.

Някои недостатъци на другия Ужасно е, ако непрекъснато натяквате на човека до вас за недостатъците му, но да пазите всичко за себе си е не по-малко пагубно за връзката в дългосрочен план. Не е лесно, но си струва да опитате спокойно, без обвинения и обиди, да му покажете какво в неговото поведение не ви харесва.

Правото да останеш сам/а Всеки има право от време на време да се разплуе на дивана и да помързелува. Имаме нужда да останем сами с мислите си и никой да ни безпокои. Трябва да разберем, че фразата „Искам да си почина“ не е означава „вече не те обичам“.

Лични неприятности Няма съмнение, че никой не обича да се оплакваме и да разказваме едно и също отново и отново. Но мълчанието влошава ситуацията. Има тънка линия между нежеланието да разстроиш другия и затвореността.

Родители Добре е, когато се разбирате можете да постигнете компромис с родителите на партньора си. Но ако усещате, че те искат да контролират живота ви, не се колебайте да поговорите. Напомнете на партньора си (и на себе си), че имате свое собствено семейство, а не родова общност.

Планове за бъдещето Не е нужно да следвате „правилния“ житейски сценарий, ако противоречи на мечтите ви. Излишните жертви са ужасни и за двама ви. Искате ли някакви промени в живота си? Споделете ги с партньора си. Какво ще стане, ако вашият любим иска същото? Ако не, можете да обсъдите други варианти.

Комплекси за външен вид Хармоничните отношения и критикуването на външния вид никога не могат да бъдат намерени заедно. Разбира се, всеки харесва красиви черти на лицето и тяло в добра форма. Но обичате човек не заради външния му вид. В любовта повече от всякога важни правилото да не съдим книгата по корицата.

Източник:11 Relationship Situations You Should Never Put up With

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.