Снежен декември

Снежен декември
Снежен декември прогнозира климатологът Христо Попов в ефира на БНТ на 20 ноември 2017 г. Средиземноморският циклон "Татяна" донесе първата снежна покривка, която покри почти цяла България в последното денонощие, поясни той.
"Снегът ще се задържи до сряда, когато ще има ясно време и ще се появи нов антициклон. В петък ще се формира нов циклон, който ще окаже влияние на Балканския полуостров. От понеделник пак ще завали сняг, така че спокойно можем да кажем, че зимата дойде", каза Попов.
Той предупреди специално студентите, че за празника им на 8 декември времето ще бъде много студено. "От утре вечер очакваме рязко застудяване, температурите ще паднат под минус 5 градуса, но след това идва затопляне в четвъртък, който ще бъде и най-топлият ден през тази седмица.", заяви климатологът.
От началото на декември може да се очаква също така, че скиорите ще имат възможност да се радват на белите писти, прогнозира той.

snow bezbog 1

"Температурите през декември ще бъдат в нормата, но ще вали много сняг. Максималните температури ще бъдат малко над нулата. Ако тази обстановка, с редуване на циклони, се задържи, аз очаквам на Коледа и Нова година да има сняг", обобщи Попов.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.