Астрологична прогноза за 2018 от Гал Сасон

Астрологична прогноза за 2018 от Гал Сасон
Гел Сасон: Сатурн се мести в Козирог и това ще поощри амбициите и кариерата ни. За всяка зодия годината ще носи добри възможности в определена сфера
За Овена това е кариерата, за Телеца - обучението, за Близнаците - интимността, за Рака - взаимоотношенията, за Лъва - работата, за Девата - любовта, за Везните - дома и семейството, за Скорпиона - общуването, за Стрелеца - парите, за Козирога - всичко, защото Сатурн е в техния знак, за Водолея - разделите с това, което им тежи, за Рибите - приятелството.

gal-sason

Важно е през тази година да не се поддаваме на страховете си. Това е ключовият съвет на астролога. Спазим ли го, ще опознаем по-добре себе си и ще си гарантираме личностно израстване.


2018 обещава да бъде експлозивна година. Тя няма да бъде нито мирна, нито спокойна. Прилича на постоянно превъзбудено куче, което не може да стои мирно и се нуждае от дълги разходки в парка. Очакват ни пет вместо обичайните четири затъмнения, три пъти ретрограден Меркурий, ретрограден Марс в продължение на два месеца и ретроградна Венера. И за да се усложнят нещата още повече, последният ретрограден Меркурий „застъпва“ в деня, в който Венера приключва ретроградното си движение. Последното означава повече от два месеца на объркване и безпорядък. Така че ако 2018 е годината на Кучето, то ще бъде по-скоро питбул, отколкото хрисим пудел.


Откъс от „2018. Астрологична прогноза. Годината на Кучето и Господаря“


cover-astro-prognoza-2018Астрологична прогноза за 2018 година от Гал Сасон


Парадоксалният господар
2018 година започва с край. Звучи абсурдно, но е добре да свиквате с противоречията, защото това е годината на парадоксите. Тя започва с пълнолуние в Рак. Пълнолунието е символ на края, на завършека. Пълнолунието на 1 януари ни преподава урока на Уроборос – змията, захапала собствената си опашка; символ на безкрайността без начало и край. Той е съзвучен и с учението на Сефер Йецира в Кабала: краят е вграден в началото, а началото – в края.


2018 ще е подвластна на алхимията, когато противоположностите могат да се обединят – все пак това е Господарската година на числото 11. За последен път 12-месечието е започвало с пълнолуние през 1999 – спомняте ли си как очаквахме края на света? От гледна точка на астрологията това означава, че за да започнем начисто, трябва да се избавим от миналото. Догодина трябва да захвърлим старото, за да освободим място за новото, но и да се научим да приемаме противоречията и да живеем с парадоксите. Време е да осъзнаем, че дори когато нещата ни се струват спорни и непримирими, те всъщност са две различни проявления на едно и също единство. Това е истинското послание на връзките; двама души, които си противостоят. но са едно цяло.

Решенията в навечерието на Нова година: кога и защо
Нова година е най-популярният и единственият наистина свещен празник и свят ден, почитан и от вярващи, и от атеисти по целия свят. Това го отличава от Коледа, Рамадан, Ханука, Весак, Утсава мурти, Юл и прочее културно обвързани – и следователно ограничени от вяра. религия и местоположение – празници.

В Истанбул (имам щастието да преподавам там), който през последните пет столетия е бил предимно мюсюлмански, улиците и дърветата също заблестяват в ярки празнични светлини. Близките и приятелите ми в Израел, повечето от които са евреи, също празнуват и отброяват заедно с всички останали минутите до полунощ. Естествено, приятелите ми в Лос Анджелис, предимно християни, също честват настъпването на новата година. Колегите ми в Хонконг – повечето будисти – си изпращат новогодишни картички и поздравления. И колко красиво преходът от едната в следващата година се символизира с обратното броене: 10, 9, 8… 1, увенчано накрая с целувка! След този на практика нумерологичен ритуал, включващ всичките десет архетипа, всички ние – от Нова Зеландия до Норвегия, от Япония до Съединените щати, от Финландия до Аржентина, допираме устни в целувка и се притискаме в прегръдка. Чудно!

Янус, римският бог на портите и кръстник на януа­ри, е идеалният символ на новата година. И ние като него прекарваме Новогодишната нощ, раздвоени между равносметката за изминалата година и визията си за това. което искаме да преживеем през предстоящата (намек за двуликостта на Янус).

Първи януари е енергийна стихия, затова се опитайте да извършите някои символични действия, олицетворяващи нещата, върху които искате да се съсредоточите през 2018. Първият ден от годината, както и първата седмица от януари са увертюрата към мелодиите, които бихте искали да чуете по-късно. Така например, ако решението ви за новата година е свързано с любовта, през първия ден или седмица направете нещо, символизиращо връзките и взаимоотношенията. Ако е свързано с нова диета, на 1 януари започнете да се храните здравословно.

Най-подходящото време да формулирате новогодишните си решения е 31 декември (освен ако не сте твърде пияни), а на 1 януари продължете да размишлявате над тях (освен ако нямате махмурлук). Но за да задвижите наистина процеса, изчакайте до деня cлед първото новолуние (16-17 януари) – зависи в коя част на земното кълбо се намирате. Можете да използвате и енергийния подем на китайската Нова година, която започва на 15 февруари с новолуние във Водолей, знака на желанията.

2018 – Година на Жълтото Земно Куче


golden dog 2018


Годината на Кучето размахва опашка на 15 февруари
Може да не вярвате в китайския зодиак, но фактът, че два милиарда души се уповават на кръга с дванайсетте животински знака, го прави нещо реално. Тъй като толкова много хора ще проектират четирикракия приятел на човека в астралната равнина, можем да заключим, че в колективното подсъзнание ще се появи огромно куче. което лае и ни зове на космическа разходка.


И така, числто на 2018 година е 11. В китайския зодиак кучето е 11-о подред, а то от своя страна се нуждае от господар. Като цяло годината на кучето минава под знака на верността, смелостта, закрилата, честността, прекарването на повече време на открито (кучетата се нуждаят от дълги разходки), но характеристика на този знак е и да се свиеш в свое уютно кътче (кучетата обожават да се излежават на килимче до камината). Очаква ни консервативна и донякъде песимистична година, което се потвърждава от факта, че в западната астрология Сатурн, господарят на кармата, преминава в Козирог – консервативния, песимис­тичен знак на традицията.

Сатурн в Козирог


Тази година обръщайте внимание на кучетата и се опитвайте да установите връзка с тези наши четири­ноги приятели. Ако си нямате, а винаги сте искали, през 2018 идва моментът да си вземете и да станете част от общността на кучелюбите. Само в САЩ има приблизително 76 милиона одомашнени потомци на вълка. Като човек, който е имал и кучета, и котки, от опит мога да ви кажа, че ако котките ни учат да дава­ме безусловна любов, то кучетата ни показват как да я приемаме – и това е урок, който всички трябва да усвоим. Кабала също означава „приемане“.

Цветовете на 2018 по фън шуй са зелено, червено, лилаво. За да канализирате по-добре благоприятните енергии през тази година, опитайте се да намерите място за тези цветове в гардероба, дома и офиса си.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.