Съвети за прането от професионалисти

Съвети за прането от професионалисти
На кого ли не му се налага да пуска пералнята, понякога и всеки ден. И все пак има какво да се научи за да се прави по-добре. Представяме ви някои малко известни, но ефективни съвети, които помагат на служителите в хотелите да постигат отличен резултат от прането.

5 тайни за прането, споделени от 5-звездни хотели


Зареждане на пералнята
Идеалната опция е да заредите машината на 80% от нейния капацитет. Ако прането е твърде много, няма да се изпере достатъчно добре. Ако е твърде малко, може да се повреди.

Температура на водата
Идеалната температура на водата е между 40 и 60°CПрането в студена вода не премахва бактериите и акари, които живеят по чаршафите и хавлиите, а горещата вода може да увреди тъканите.

Перилни средства
Омекотителите се натрупват в платовете и след време хавлиените кърпи стават твърди. За да избегнат този проблем, хотелиерите използват дестилиран оцет за почистване. Налейте 90 мл по време на изплакването, за да направите прането меко и да премахнете следите от прах.

Премахване на петна

  • За да се отървете от пресните мазни петна, посипете ги с подсладител или нишесте. След което просто изперете.

  • Следите от доматен сос лесно се изтриват с няколко капки WD-40. Напръскайте върху петното и оставете между 5 и 10 минути. Изперете със студена вода.

  • За да елиминирате потните петна от белите дрехи, използвайте предпране с препарат при 40 градуса. След което пуснете студен цикъл с белина.

  • За да премахнете петна от кафе и вино, накиснете дрехите в разтвор от вода и сол (1 супена лъжица сол на литър вода) за около час. След което изплакнете.

  • Използвайте сода за хляб, за да премахнете пожълтяването на белите дрехи и да се отървете от неприятните миризми. Добавете половин мерителна чаша сода към праха за пране и изперете в гореща вода.


Сушене
Най-препоръчително е да сушите дрехите навън, изложени на слънчева светлина. Но ако се налага да ползвате сушилня, сложете топче за тенис в барабана – то ще направи хавлиите меки и пухкави.

Сушенето на дрехи вкъщи е опасно за здравето

Източник: 5 Laundry Secrets Shared By 5-Star Hotels0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.