Как да поддържаме перфектните обувки

Как да поддържаме перфектните обувки
Калта и прахът по улицата могат сериозно да съкратят живота на обувките ви. Ако искате да ги носите дълго без да се променят и деформират, трябва да се научите как най-добре да се грижите за тях. Не е необходимо да  купувате нещо специално или скъпо. Може да поддържате обувките и с подръчни материали, след като сте закупили боя за обувки, гланц, четка и спрей от който да не пропускат вода .

9 трика за перфектни обувки


Обувките ви ви убиват? Разтегнете ги със сешоар 
Обуйте кожените си обувки или ботуши с дебели чорапи. Насочете горещата струя на сешоара към необходимите области за около 30 секунди – там, където ви убива най-много. След това го изключете и се разходете напред-назад, докато обувките се охладят. Не забравяйте, че трябва да държите сешоара на поне 10 см разстояние, за да не увредите обувката.

Кадифена кърпичка ще освежи лачените ви обувки 
След като измиете обувките си, полирайте ги с кадифена кърпичка. Правете това всеки ден и обувките ви ще са винаги като нови.

Петна по велурени обувки
Ако забележите мазни петна, поръсете обувката с талк на прах. Тази субстанция ще абсорбира мръсотията. След 3-4 часа можете да изтърсите талка и петното вече ще е изчезнало. За кафяви обувки най-добре използвайте смляно кафе.

Избеляване на подметката
Малко паста за зъби може наистина да спомогне за избеляването на подметката. Само се уверете, че в нея няма изкуствени оцветители.

Изсушаване на мокри обувки
Обувките от истинска кожа могат да бъдат изсушени, като ги напълните със стари вестници. След това го обгърнете с още малко вестници. Важно – не използвайте страници със снимки или прекалено много мастило. Подменяйте ги на няколко часа.

Парата ще освежи велурените обувки
Велурът се влошава с времето – особено ако се излага на вода, жега и т.н. За да удължите живота на своите велурени обувки, използвайте пара, за да освежите материала. Ютията в тази ситуация би ви била наистина полезна. Стига да разполага с подобна функция. Важно – не докосвайте обувката с ютията. Просто насочете парата към повърхността й.

Как обувките ви да миришат винаги приятно
За да се отървете от неприятните миризми, използвайте оцет. Намокрете една клечка за уши в 6- или 9-процентов оцет и я прокарайте по вътрешността на обувката. Оставете я да изсъхне на открито.

Почистване на гуменки
Навлажнете гуменките и ги натрийте с хлорна вар (включително подметката). Оставете ги за 15 минути, измийте ги хубаво.

Водоустойчиви обувки
За да направите обувките си водоустойчиви, натрийте няколко пъти шевовете с ленено масло.

Как да се грижим за любимите си обувки


Източник: BrightSide

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.