Какво: Празник на курорта, минералната вода и Балкана
Къде: Вършец
Кога: 28 юли - 18 август 2018 г.

Честванията включват пленер по живопис, литературен конкурс, спортни състезания, надпяване на фолклорни състави, лятно кино, забавления за деца, конни състезания, турнири по волейбол и футбол. Разбира се, вечерите са запазени за тематични концертни изяви с класическа и поп музика.

Националната кампания в подкрепа на българската музика „Изпей ОБИЧАМ ТЕ на български език“ ще бъде част от празничната програма на 1 август. Любителите на поезията пък ще могат да се включат в литературния конкурс за поезия в сонет „Лъчезар Станчев“.

В празничните дни "Еко Рали България" ще премине през общината, за да насочи вниманието към съхраняването на енергия и изхвърлянето на възможно най-малко вредни газове от автомобилите в околната среда.

В събота и неделя 10.00 ч. Национален събор Вършец – „Да покажем българското“ - под егидата на Министерство на земеделието и храните;Община Вършец; БРКС; БКК за българско овчарско куче
Представяне на български породи животни, признати от МЗХ; Киноложка изложба на българско овчарско куче; Базар на български производители
място: Местността „Иванчова поляна“Всички концерти, изложби, кинопрожекции и спортни състезания са безплатни за жители и гости на курортния град. Целта ни е да разнообразим живота на хората във Вършец и да привлечем повече гости на курорта в разгара на летния сезон, обявиха от общината във Вършец.