Общото събрание на ООН прие резолюция на 12 декември 2014 г., по силата на която 21 юни става Международен ден на йогата.

На 21 юни в Национален дворец на културата – НДК , за втори път в България ще се чества Международен ден на Йога.

На най-дългия ден в северното полукълбо, oт 9 ч. сутринта до късно вечерта НДК ще отвори свободно вратите си за древното учение по йога.
Входът е свободен за цялата програма.

Във фоайето пред залите ще има щандове, педлагащи изданията на различните йога школи, дребни сувенири, аюрведически продукти и др. Участниците ще могат да опитат индийска вегетарианска, континентална вегитариенска и веганска храна.

den joga 2016

Логото на инициативата разкрива изконните ценности на йога: хармония и мир сред всички живи същества. Сключените две ръце в поздрав символизират самото учение, единението на индивидуалното съзнание с вселенското, на тялото, ума и природата. Зелените листа са символ на елемента земя, синьото е водата, яркостта – огънят, а слънцето е изворът на енергия и вдъхновение. Тъй като думата „йога” произлиза от санскритския корен “yuj” със значение „свързвам, обединявам”, съвсем естествено йога не е просто система от физически упражнения, а възможност да открием единението със самите себе си, със заобикалящия ни свят и природата.

den joga logo

Програмата може да видите тук: https://www.facebook.com/events/1239869982690836/


new york joga


21 юни 2016 г. Times Square, New York