Празник на плодородието в Кюстендил

Празник на плодородието в Кюстендил

Празник на плодородието в Кюстендил


Кюстендил е град, който свързваме с плодородието и плодове, череши, ябълки, картините на Майстора, Ючбунар, местността над града, която преминава в планината Осогово.

Кюстендил има своите празници и все свързани с плодородието

  1. Кюстендилска пролет – 21 март

  2. Празник на черешата - през юни

  3. Панагия, въздигане на хляба – през август, празник на хляба

  4. Празник на плодородието – през септември, празник на есенното плодородие


Festival of Fertility 2

„Празник на плодородието“ се организира за седми път в Кюстендил, като датите за 2014 г. са 26 и 27 септември в Общинския театър. В изложението за празника участват производители, читалища, неправителствени организации, образователни и социални институции, които с красиво аранжирани щандове представят богатството и изобилието на плодородната кюстендилска земя.

Festival of Fertility 6

Компетентно жури награди най-красиво аранжираните маси, най-едрата ябълка и най-атрактивните плодове и зеленчуци. Подготвена е богата художествена програма, много арт-работилници, художествени пленери, анимации и демонстрация на спортни умения, които ще допринесат за доброто настроение на жителите и гостите на Кюстендил.

Festival of Fertility 5

На празника Институтът по земеделие в Кюстендил ежегодно представя нови сортове ябълки и най-новите световни тенденции в овощарството. За първия ден са планирани изложенията на художествено аранжирани маси и на занаятчии и земеделци.

Festival of Fertility 4

Вторият ден включва празнична програма, забавни игри с плодове и зеленчуци, арт-ателиета, и обявяване на резултатите от конкурсите за: най-едра ябълка, най-красиво аранжиран щанд, най-атрактивен плод и зеленчук.

В събота, 27 септември 2014 г. на път за планината Осогово и връх Руен станахме част от това събитие и споделяме няколко снимки, които направихме с мобилен телефон, самите снимки разказват за богатството на нашата българска земя и традиции.

Festival of Fertility 3

 

Festival of Fertility 7Festival of Fertility 8Festival of Fertility 9Festival of Fertility  10Festival of Fertility  11Festival of Fertility 12Festival of Fertility 13

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.