Марджъри, на 81 години, от Ню Йорк - новата рекламна героиня на Nike


С повечр от 2 милиона онлайн прегледа от 6-ти ди 16-ти октомври 2018 г. е тази кратка видео реклама на Nike, която събира внимание и печели сърцата. Защото реалните истории на обикновените хора понякога са по-въздействащи и от най-добрия сценарий

Спортният гигант залага на реална героиня - 81-годишната Марджъри от Ню Йорк, която решава да участва в маратона в града просто ей така, след като се заговорила със свой приятел в парка, където разхожда кучето си. Това се случва няколко години след като съпругът ѝ е починал.

7 месеца след разговора в парка, Марджъри, вече подготвена, застава на стартовата линия на най-престижната надпревара в Ню Йорк, заедно с още 50 000 души.

Историята ѝ е озаглавена “Late Bloomer” и е последният рекламен филм от колекцията "Just Do It". Целта на Nike е да покаже, че няма граници за човешката решимост - нито физическите възможности, нито полът, определено не и възрастта.

Марджъри успява да премине от Бруклин в Куинс и после в Манхатън. Тя през цялото време знае, че състезанието е нейно. "Вярвам, че ако минеш наполовина разстоянието и все още тичаш с краката си, винаги ще можеш да завършиш другата половина", казва тя. "Ако започнеш нещо, нещо, което наистина искаш да правиш, ще намериш начин да го завършиш", продължава Марджъри.