Вълча луна

Вълча луна
Чували ли сте как куче вие срещу Луната по пълнолуние. Това е някаква първична сила от хилядолетия.

На 10 януари ни предстои е първото Пълнолуние за това десетилетие.
10.01.2020 г. – 21:14 часа – пълнолуние

То се смята за опасно, но и много мощно, защото съвпада и с Лунното затъмнение.
Нещо повече – Вълчата луна ще съвпадне и с частично лунно затъмнение от земната полусянка, (21:00 часа) което ще бъде видимо от България. Т.е. нашият спътник ще навлезе единствено във външната сянка на планетата.

То ще се случи в знака на Рака, така че основните проблеми ще се отнасят за семейството, любовта, домакинските дела и настроението ни. В нощта на Вълчата луна трябва да довършим нещата, които са ни останали от миналата година, за да освободим достатъчно място за новите.
Най-важният съвет е да бъдете добри в този ден, да не наранявайте хората около себе си и да не прибързвате с думи и решения, за да не съжалявате след това.

***
Първото пълнолуние през януари за годината се нарича – вълча луна. Свързва се с мистичната дуална природа на вълка – мъдър и силен от една страна и непредсказуем от друга. Комбинацията на тъмните и светлите страни е източник на неговата сила.

Вълчата луна изгрява в средата на най-студения зимен период, време на оцеляване, време в което човекът се е съревновавал с вълка за малкото храна. А в тихите дълги нощи хората слушали тъжния протяжен вой на вълците. Според индианско предание вълците предавали душата си на Луната.

Това е време на осъзнаване на вътрешната ни природа. Това е и време за ново начало, за нови надежди, за това, че пролетта ще дойде.

***
През 2017 година пълнолунието настъпва на 12 януари в 13.35 ч., затова и тази нощ може да използвате за да пуснете своята интуиция, да осъзнаете кое е наистина важно за вас, да се освободите от страховете и да продължите напред. (Съвпадение, че днес времето отпусна и -3 в следобеда ни се видя като топло време. Това е и датата на която е роден Джек Лондон, а той е описал в Дивото зове и в разказите си какво изпитва вълка)


Published on: Jan 12, 2017 @ 22:22

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.