Целуването  може да ни  помогне да изгориме натрупаните килограми, да се  отпуснем, да  изразим  любов, да засилим  имунната система, да подобрим  самочувствието си, да контролираме  стреса и стимулираме мозъка.

Дали тази новина е твърде добра, за да е истина? Науката казва, не!

1709-1


Изследване публикувано в India Times разкрива какви са ползите от целувката


Контрол на Стреса

Целуването  е голямо облекчаване при стрес, успокоява ума и действа като медитация. Ако вашият ум все още се състезава, докато целувате  някого, това е защото просто целувате  неподходящ човек. Когато целувате  правилния човек то целувката е релаксираща, топла, страстна и нежна. Целувка изисква моментно присъствие и внимание.
Освен това, тя предизвиква  същите вълни в мозъка и химични промени, които и  медитацията . Целувката предизвиква чувство на мир и спокойствие.


Стопява калории

Целувка изгаря калории, също. Професор Брайънт Стамфорд, от университета в Луисвил, казва , че една дълбока, страстна целувка може да удвои основния метаболизъм и да изгори толкова, колкото две калории на минута. Направете сметката.

Ако се целувате  15 минути изгаряте около 30 калории. Ако се целуват страстно в продължение на 15 минути, това  може  да доведе  до изгаряне на допълнителни калории от други дейности, като секс, които може, разбира се, да води до по-страстни целувки. Още страстните  целувки могат да доведат до по-горещ секс, създавайки по този начин страстен кръг.

Това може да е по-вълнуващо изразходване на енергия, отколкото изкачване на стълби или разхождане запостигане на същия резултат. Това не е точно сърдечно-съдова тренировка, но тя със сигурност има чудесно място в здравословния начин на живот.

Тонизира лицевите мускули

Френската целувка? Помислете за мускулите на езика! Целувката може да ги упражни доста. Какво ще кажете за мускулите на устните, бузите, лицето и шията, и т.н.? Възможностите са безкрайни. Тя ще ви накара да се усмихвате и това  определено ще ви направи да изглеждате по-добре, по-щастливи и по-здрави.

Усилва имунната система


Целуването не е заместител на миенето на  зъбите, но то води до образуването на  допълнителна слюнка, която премахва  бактериите по зъбите. И, говорейки за бактерии, целувките повишават имунната система. Чрез обмен на бактериите при целувката  се стимулира  вътрешния защитен  механизъм на организма.


Увеличава удоволствието

Целувката може да бъде едно вълнуващо пътешествие към  чувствеността. Устните са един сноп от нервни окончания и затова са много чувствителни. Дори  гениталиите не са толкова чувствителни колкото устните.

Много пъти целувка предизвиква други видове допир. Ние се нуждаем от близост и поради това, прегръдките  са изключително терапевтични. Целувка, прегръдка  и докосване повишават чувството  на сигурност и благополучие.

Когато жизнения ни стандарт се подобрява самочувствието ни се увеличава. Ние се чувстваме по-сигурни и по-добре, а нашия външен вид го  отразява. Хората около вас също го забелязват. Следователно, възможностите за самоусъвършенстване чрез полезния ефект на целуването са безкрайни.

Източник: India Times

На 6 юли  се чества Световният ден на целувката