Всеки един ден започва и свършва  при  затворената вратата на спалнята.Това твърдение дава да се разбере  по-добре изключителното значение на тази стая  в живота ни. Това е една стая, посветена на интимност и романтика, или това е убежището ни от външния жесток свят. Всички те са много важни аспекти от нашия живот  и трябва да се имат предвид при нареждането на спалнята.

Фън Шуй следва философията, че всички видове енергии на земята попадат в две противоположни категории-ин и ян. След като разберете това може да разбере и логиката зад най-добрите фън шуй съвети в спалнята.

Спалнята ви  е  вашата светая светих, където се зареждате с енергията чи, но и сте най-уязвими по време на сън.Спалнята е мястото, където прекарвате 1 / 3 от времето си, така че   баланса между ин и ян е много важен.Ян енергията е необходима, тъй като тя ви помага да бъдете мотивирани и да се справяте успешно с всекидневните задачи , но твърде много ян от друга страна може да ви побърка! Това може да ви накара да се чувствате хаотично, обезумели и  превъзбудени. Дисбалансът може да ви накара да се чувстват твърде страстен, така че никога да не можете просто да се отпуснете в леглото си. От ин / ян гледна точка спалнята е по-ин място. Тя трябва да бъде тиха и спокойна и да  се чувствате защитени. Не  искате разсейващия и мощен чи да ви безпокои. В същото време, трябва да има добра циркулация на чи и много чист въздух, достъпни за вашето презареждане с енергия.

Тук са 16 Фън Шуй  съвети за вашата спалня. Направете най-важната стая свое светилище:

* В идеалния случай,  спалнята трябва да бъде колкото е възможно по далеч от входната врата, като отражение на практиката на нашите  предци, които не са спяли на входа на пещерата.

* На влизане в  спалнята ви, имайте предвид къде са разположени прозорците . Чи има тенденция да изтича между вратата и всички прозорци и за да се избегне това позиционирайте леглото ви като внимавате с това.

* Поставете леглото ви, така че да можете да виждате вратата от мястото където спите. Това ще ви даде дълбоко чувство на вътрешната сигурност.

* Ако  е възможно, поставете леглото ви колкото се може по- далеч от вратата.
* Избягвайте да спите с глава близо до прозореца, тъй като вашето чи  ще излезе през прозореца и вие ще се  чувстват по-уморени когато се  събудите.

* Ако има баня, тоалетна и душ водещи извън спалнята ви, уверете се, че  вратата на тоалетната е винаги затворена, докато спите.

* За да защитите своето чи, докато спите, за да се зареждате с енергия, уверете се , че имате солидна табла на леглото. Чи енергия влиза и излиза от тялото през краката, ръцете и горната част на черепа. Хубаво е да имате солидна "планина" зад себе си по време на сън. Това е много по-добро от судената стена, или по-лошо когато  чи се прекъсва от богато украсен месингов креват.

* Ако спиш с друг човек, обърнете внимание на положението на леглото си по отношение на стената. На  еднакво разстояние ли е- в средата на стената? Това е важно в една връзка, тъй като дава на партньорите, които споделят леглото равенство в отношенията. Легло разположено в ъгъла на стаята, дава повече чи свобода  на  човека на отворената страна в следствие на което другия партньор ще се чувстват буквално и символично притиснат до стената.

* Уверете се, че всички нощни шкафчета са със заоблени ръбове, а не квадратни за да предотвратите намаляването на чи енергията насочена към нуждите на обитателите. Ако двама спят в леглото, разполагането на еднакви нощни шкафчета от двете страни на леглото гарантира  допълнителна стабилност и защита на отношенията.

* Гредите на тавана над леглото са Фън Шуй кошмар. Те могат да бъдат източник за намаляване на чи.Гредите носят също огромен товар и това налягане е съсредоточено тях, а те генерират  чи и който продължава надолу, упражнявайки  директен натиск върху вас докато спите. Някои съвети:
Боядисайте  гредите; покрийте ги с плат и др.

* Ако сте двойка,  уверете се, че леглото е символ на тази връзка. Леглата, които са паянтови или биха могли да се разпаднат  говорят много за състоянието на връзката.

* Като се има предвид, че в спалнята е повече ин  среда, осветлението, което изберете трябва да отразява това. Меката светлина е идеална. Избягвайте  лампите, които са на тавана и светят  директно върху леглото ви.

* Пастелните тонове са идеални.

* Избягвайте да спи с изображението ви да се вижда в огледалото. Най-лошия случай от всички е огледало в подножието на леглото.

* Поставете нещо красиво, което ще ви вдъхновява, когато отворите очи сутрин.

* Обърнете внимание на това, което е под леглото ви. Мястото трябва да бъде изчистено от всички нежелани предмети там.Източник:

http://www.spiritual.com.au/articles/healing/feng-shui-bedroom.htm