Новите технологии и средствата за комуникация променят, както скоростта, така и самите социални навици. Известно е, че един мъж и една жена могат да видят по-различен начин една ситуация, да запомнят различни подробности и е възможно да направят съвсем различни изводи. Затова се казва, че Мъжете са от Марс, а Жените от Венера. Разликата може да бъде толкова голяма, колкото е разстоянието от Венера до Марс (а по средата е Земята, да я наречем търсена пресечна точка) защото колкото и да сме различно устроени е важно двамата да виждат и чустват.

Промените в комуникационните канали и скоростта на обмен на информация променя всяка сфера от живота ни, включително и личната, интимната, неприкосновената лична информация до която допускаме рядко и трудно.

Ако до скоро  за любовта се говореше в стихове, серенади, изпратени цветя и подаръци, разменени бележки. Днес всичко става на момента, веднага, онлайн. Разменени SMS, разговори в Skype или Google talk, разменени съобщения или чат в Facebook ... И колко често откриваме нашата половинка онлайн?!

Колкото време повече прекарваме онлай толкова и най-съкровените чувства се изразяват със средствата на онлайн комуникацията. Дали това променя самите чувства или променя само начина на споделяне. Да видим резултатите от едно немско изследване по темата, на списанията "Шейп" и "Менс фитнес", анкета за любовните отношения на съвременние човек в информационното общество.

* Почти 3/4 (три четвърти) от жените и 3/5 (три пети) от мъжете смятата, че SMS, Facebook ускоряват първия сексуален контакт в една връзка;

* 38% от жените признават, че са имали сексулаен контакт с мъж в една връзка, защото преди това са имали онлайн комуникация с него и това е ускорило контакта;

* Смартфонът и нотбукът ускоряват отнощенията в двойката;

* SMS - те са предпочитания начин за комуникация между влюбените;

* Мъжете изпращат SMS, но е сравнимо с това да се обадят по мобилния телефон. Докато жените предпочитат да изпращат SMS.

* Google search Когато проявяваме интерес към някого е нормално да съберем колкото се може повече информация за него онлайн. Факт е, че 70 процента от жените и 63 процента от мъжете използват Гугъл, за да съберат информация за обекта на желание;

* Оказва се, че 72 процента от жените проверяват бившата приятелка на любимия си във Facebook.

* Дори в разгара на страстта хората не могат да се откажат от телефона си. Когато той позвъни по време на секс 5 процента признават, че поглеждат кой се обажда, а 1 процент дори отговарят.

* Новите технологии се използват за да се сложи край в една връзка. Новият начин на раздяла е с текстово съобщение. Когато се слага край на една връзка или се прави опит затова, се стига до изтриване на профил в Facebook, Skype ...Интернет и социалните мрежи са надежда за самотните хора, както и за тези с разбити сърца.

81  процента казват, че оставят бившия си сред приятелите си във Facebook, а 75 процента признават, че редовно проверяват акаунта му.

Това са няколко проверени съвета, които проверено помагат в ежедневието. В онлайн комуникацията трябва да сме там, да бъдем точни, да отговаряме, да бъдем позитивни и да намерим правилния изказ затова, които искаме

1. Гледайте света с очите на изследовател

2. Започнете да правите конкретни комплименти

3. Не занемарявайте физическото си здраве

4. Оценявайте останалите при всеки удобен случай

5.Усмихвайте се непрестанно

6.Престанете да се опитвате да намерите страстта си