Ученически ваканции

Ученически ваканции

МОН обяви какви ще бъдат ваканциите на учениците за  2014/2015 учебна година. Според проекта на Министерство на образованието


 - първата ваканция на учениците ще е есенната. Тя ще продължи от 31 октомври до 2 ноември включително.

- Следващата ваканция е за Коледа и Нова година. Тогава ще има 12 неучебни дни,  от 24 декември 2014 г. до 4 януари 2015 г. включително.

-  Зимната ваканция ще бъде 4 календарни дни - от 31 януари до 3 февруари 2015 г. включително.

Вторият учебен срок започва на 5 февруари. Пролетната ваканция ще бъде по-дълга от миналата година. За учениците от I до XI клас тя ще е 12 календарни дни - от 2 до 13 април 2015 г. включително. През тази учебна година тя беше 9 дни. Дванадесетокласниците по традиция са с различни ваканции от останалите ученици - тяхната пролетна ваканция ще бъде от 8 до 13 април.

Учебната година за зрелостниците ще приключи на 14 май 2015 година. Първолаците ще завършат на 21 май, на 29 май пък завършват учениците от втори до четвърти клас.

По традиция учениците от пети до осми клас излизат във ваканция на 15 юни. 30 юни е краят на учебната година за учениците от девети до единадесети клас.

Определени са и датите за Държавните зрелостни изпити на 12 клас и Националното външно оценяване след седми клас.

На 20 май 2015 г. ще е матурата по български език и литература, както и изпитът по същия предмет след VII клас. На 22 май ще се проведат втората задължителна матура, която е по предмет по избор на абитуриента, и изпитът по математика за седмокласниците, показва проекта на Министерството на образованието.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.