Жените са по-добри шофьори

Жените са по-добри шофьори

Жените са по-добри шофьори от мъжете


във всяко отношение. Това сочи експериментално наблюдение на водачи на автомобили от двата пола, проведено във Великобритания по поръчка на задстрахователната компания "Привилидж".

Дамите, участвали в опита, са били с по-добри показатели не само на практически тест. Те са се представили много по-добре и когато са били наблюдавани, без да знаят че ги гледат, на едно от най-натоварените кръстовища в Англия - до Хайд парк в Лондон.

В изследването са участвали 50 шофьори, преминаващи практически изпит, докато други 200 са били наблюдавани как преминават през натовареното кръстовище. По 14 показателя жените са постигнали 23,6 точки от 30 възможни, докато мъжете събрали едва 19,8.

По един от показателите - спазване на дистанция, 27% от мъжете са карали прекалено близо до предния автомобил, докато само 4% от жените са го правили. Почти половината от господата са се доближавали до опасност твърде бързо. Това са сторили обаче само 1/4 от дамите.

Повече от половината мъже са преминавали кръстовище на жълт сигнал, при само 14% от жените. Само 1% от мъжете са навлизали опасно в трафика, както и само 1% от жените.

По показателя за поведение на пътя, жените също са имали голямо надмощие, защото 39% винаги са били любезни, при само 28% от мъжете.

Мъжете във Великобритания трудно ще преглътнат резултатите от изследването на застрахователната компания, коментира "Дейли експрес". Защото само 13 на сто от тях смятат, че жените ги превъзхождат зад кормилото. С подобно самочувствие са едва 28% от дамите.

Източник: британският в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.