Времето за Великден

Времето за Великден

Времето за Великден


Да знаем какво ще бъде времето по празниците е хубаво, защото ни позволява да планираме къде и как да ги планираме. Представете си, че планирате барбекю, може и в градината, а завали… да не говорим когато има толкова почивни дни, цяла пролетна ваканция, а вие планирате пътуване.

Цветница. Дъждовна Цветница. Със значителна облачност, на много места с валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици, а максималните на повечето места достигат между 16 и 21 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април и ще продължи да се понижава.

В понеделник, след временно разкъсване на облачността, след обяд над Южна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и с временно усилване на вятъра.

Повече слънце и повишение на температурите ще има в периода от 27 до 30 април.

velikden chehia

На Великден ще вали. Очакват се валежи между 20 и 40 литра на квадратен метър.

30 април е най-подходящ за туризъм по високите части на планините. Там ще вали по-малко и ще е сравнително топло. На височина 1500 метра температурите ще са 12-13 градуса.

Дъждове се очакват на 2 май.

Около Гергьовден обаче времето ще е прекрасно - слънчево и с по-високи температури - между 22 и 28 градуса.

Според дългосрочната прогноза на TV-MET първата половина на лятото ще е с повече валежи заради активизиране на средиземноморските циклони, което през последните години се случва често заради глобалното затопляне. Засилват се условията за валежи в летния сезон. Август и септември ще са по-сухи и по-топли

Използвана прогноза на НИМХ към БАН и TV-MET  

(Авторът е дипломиран метеоролог в СУ)

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.