Международен ден на йога 2016

Международен ден на йога 2016
Общото събрание на ООН прие резолюция на 12 декември 2014 г., по силата на която 21 юни става Международен ден на йогата.

На 21 юни в Национален дворец на културата – НДК , за втори път в България ще се чества Международен ден на Йога.

На най-дългия ден в северното полукълбо, oт 9 ч. сутринта до късно вечерта НДК ще отвори свободно вратите си за древното учение по йога.
Входът е свободен за цялата програма.

Във фоайето пред залите ще има щандове, педлагащи изданията на различните йога школи, дребни сувенири, аюрведически продукти и др. Участниците ще могат да опитат индийска вегетарианска, континентална вегитариенска и веганска храна.

den joga 2016

Логото на инициативата разкрива изконните ценности на йога: хармония и мир сред всички живи същества. Сключените две ръце в поздрав символизират самото учение, единението на индивидуалното съзнание с вселенското, на тялото, ума и природата. Зелените листа са символ на елемента земя, синьото е водата, яркостта – огънят, а слънцето е изворът на енергия и вдъхновение. Тъй като думата „йога” произлиза от санскритския корен “yuj” със значение „свързвам, обединявам”, съвсем естествено йога не е просто система от физически упражнения, а възможност да открием единението със самите себе си, със заобикалящия ни свят и природата.

den joga logo

Програмата може да видите тук: https://www.facebook.com/events/1239869982690836/


new york joga


21 юни 2016 г. Times Square, New York

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.