Ванга

Ванга

"На земята има слънце и блага за всички..."


Вангелия Пандева Гущерова е българска ясновидка, на която приживе е приписвана способността да вижда съдбата на всеки човек, който я посещава. Тя е родена на 31 януари 1911 г. в град Струмица (на 30 км от Петрич) днес в Македония. На 12 години губи зрението си. Постепенно започват да й приписват пророчески способности. Става известна по време на Втората световна война, когато отчаяни хора започват д я търсят с надежда да им каже нещо за изчезнали техни близки. Пред дома й се събира опашки от хиляди хора, чакащи да се срещнат с нея.
През последните години от живота си тя инвестира построяването на параклиса „Св. Петка Българска“ в местността Рупите до Петрич.
Ванга умира на 11 август 1996 година.
Наричана Петричката врачка, Българска пророчица, Ванга гледачката, Баба Ванга или Леля Ванга е много популярна и днес. В Русия е на голяма почит.


Сред най-известните пророчества, които са й приписвани, се включват смъртта на цар Борис III, разпадането на Чехословакия и на Съветския съюз, връщането на Симеон Сакскобургготски, но не като цар, атентатите от 11 септември. Смята се, че е предрекла потъването на руската атомна подводница Курск с думите „Курск ке потъне”, които първоначално не били взети сериозно, защото малцина предполагали, че ще има плавателен съд с това име. Град Курск се намира в Централна Русия и няма излаз на море.

„Билковата тетрадка на Ванга“


Пророчицата лекувала рак с жива и мъртва вода. Лечения с билки, мед, глина и вода
bilkovata-tetradka-na-vanga-top-recepti-za-zdrave


Това са някои от най-известните цитати на Баба Ванга:
„Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената.”

„Сини, червени, зелени — заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи.”

„Не се карайте, всички сте Божии деца. България ще се оправи — чакат я добри дни.”

„Не е важно какъв си — важното е да си добър човек!”

„Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне.”

„Да не се развеждате, да не се делите, че децата страдат, а и вие хаир от Бога няма да видите.”

„Трябва да бъдем добри и да се обичаме, защото бъдещето принадлежи на добрите хора и те ще живеят в един прекрасен свят, който сега ни е трудно да си представим!”

„В събота не се женете — този ден е на мъртвите. Като ще правите веселба, нека е в неделя — в деня на Бога.”

„А хорото е магичен ритуал — символ на единството, на кръга. Онази енергия, която изпитваме, докато играем хоро, е несравнима с друг танц.”

„Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета. Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат … народ, който има планета вместо звезда, ще угасне както свещ при силен вятър. България има не само една звезда, а цяло съзвездие.”

„Не е нужно да трупаме богатства. На земята има слънце и блага за всеки.”

Паметник на Ванга в Рупите

Не искайте много – не можете да му платите цената

„Във всеки човек има добро и зло. Така е устроен човека. За мене щастието се корени в търпението на човека.”

„За всеки човек идват периоди на трудности — дори и за най-богатите, и за най-силните, затова човек трябва да бъде смирен, за да ги преодолее.”

„Много хора се стремят да се нагодят към днешните промени, но това няма да им помогне да влязат в бъдещето. Те са били нужни за времето, което си отива. Други, добри хора сега ще служат на бъдещето и на опазването и развитието на живота.”

„Чувствата силно ще се обезценят и само лъжливата страст, по-точно амбицията и егоизмът, ще са стимули за отношения.”

„В природата има хармония и всички ние сме част от нея. Няма „нежива” природа. Всичко „живее” и се подчинява на висша организация и разум.”

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.