Навици сутрин от които дебелеете

Навици сутрин от които дебелеете

6 сутрешни навика, от които трупате килограми


Не сте яли фаст фууд, шоколад и сладкиш от много време. Тренирате  редовно. Искате да отслабнете, но продължавате да не можете да свалите онези няколко излишни килограма. Къде грешите?

Повечето хора нямат представа, че сутрешните ритуали се отразяват видимо върху теглото (и по невидимо върху това как ще мине денят ни. Не сте забравили поговорката, че денят се познава по сутринта).

Това са пет навика от които да се откажете още сега. Нов навик се създава трудно и иска усилия и желание. Затова ако се откажете от тези навици и ги замените с нови, резултатите ще са видими след две седмици.

  • Спите до късно Твърде малкото сън кара организма ви да произвежда стресовия хормон кортизол, който усилва апетита. Въпреки това, успиването не е по-полезно. Според ново изследване, публикувано в PLOS One, спането повече от 10 часа на денонощие може да доведе до по-висок индекс на телесна маса. Не случайно лекарите препоръчват да спим между 7 и 9 часа на нощ. Научете се да ставате рано, след първото позвъняване на будилника.



  • Приготвяте се на тъмно Веднага щом се събудите, пуснете слънчевата светлина. Не само ще се чувствате по-добре, но слънчевите лъчи стимулират обмяната на веществата в организма. Една от причината е, че когато излагаме телата си на слънчева светлина се синтезира витамин D. Леките упражнения сутрин – 20 мин дихателни упражнения и за разтягане, може да са слънчевите или йога, преди закуска могат да засилят метаболизма. Когато се събудите, кръвната захар е ниска и дори леки аеробни упражнения, биха имали положително въздействие. Живейте в стаи изпълнени със светлина и правете сутрин упражнения.



  • Не си оправяте леглото И това може да прозвучи странно, но е вярно. Изследване на американската Sleep Foundation разкрива, че хората, които си оправят леглото също докладват и за по-добро качество на съня. А то е от изключително значение за поддържането на здравословно тегло. Един от полезните и най-лесни за усвояване навици е да оправяте леглото си.



  • Забравяте да се претеглите Учени от университета Корнел са доказали, че всекидневното теглене е успешна техника за насърчаване на отслабването. Най-доброто време да стъпите на кантара е веднага след ставане сутрин, преди да ядете и пиете каквото и да било. Желателно е да бъдете и с едно и също облекло когато се теглите. Тъй като губите тегло от вода през нощта, сутрин ще получите най-точен резултат.



  • Ядете твърде малко на закуска Учени от университета на Тел Авив настояват, че за да отслабнете, трябва да се поглезите с обилна и вкусна закуска. Една балансирана закуска съдържа около 600 калории от чисти протеини и въглехидрати – позволете си и лек десерт, за да спазвате по-лесно диетичния си план за деня.

  • Забързаният начин на живот Твърде многото ангажименти, започващи от първата секунда на събуждането може да ви накара да мислите, че времето ви е ограничено. След което ще започнете да правите всичко по-бързо. Въпреки че това може да ви помогне за оптимизиране на времето, този забързан ежедневен начин на живот може да увеличи чувството на безпокойство. Това в замяна ще повлияе на теглото ви. От стрес се дебелее! 


По идея на  Bright Side 5 Morning Habits That Are Causing You to Gain Weight, photo: Pexels

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.