Астрологична прогноза за април

Астрологична прогноза за април

Антоанета Салфидж за важните дати и подводните камъни през периодаАСТРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА АПРИЛ 2017


Важни дати
1 април – Меркурий влиза в Телец - опиране на логика и факти
3 април – Венера се връща в Риби – неоправдана ревност
6 април – Сатурн става ретрограден – до 25 август – задържане
10 април – Меркурий става ретрограден до 5 май – преоценка
15 април – Венера тръгва в прав ход – време за избор
20 април – Слънце в Телец
21 април – Плутон става ретрограден до 29 септември – разчистване на руини
21 април – ретрограден Меркурий в Овен – разчистване на стари сметки, реваншизъм
22 април – Марс влиза в Близнаци – време за първи преговори
29 април – Венера в Овен - емоционална активност, време за любов

kosmos pix

 

Този април няма да е като другите. Ще ни се иска да вървим напред, а окови ще се влачат до краката ни, ще чувстваме сили да полетим, но всеки опит ще приключва с фал-старт, ще се опияняваме от пролетната свежест и ще кроим планове за бъдещето, най-малкото за наближаващото море, а задачи и задължения все ще ни карат да гледаме назад. И сметки, сметки, сметки ще ни принуждават да пестим, вместо да се разхвърляме и презаредим гардероба например, с ново лятно облекло.

Е, крайно време е да приемем, че през този април ще се въртим в окото на ретроградността.
Тази сага се влачи още от началото на февруари, когато Юпитер, планетата на истината, справедливостта и обществения избор се обърна и активно, но на вътрешен план, започна да коригира сетивността ни към морал, етика, религия, закон.

Станахме някак по-чувствителни по теми за това кое е правилно, за обществествен интерес, по-ревностно сякаш отстояваме правата си, убедени сме, че повече не може така – общите решения да се вземат от единици и да сме заплашени от ограничения.
Емоционалната закваска още в началото на март се обогати с доста пиперлив привкус от връщането на Венера в Овен. Нажежената до червено сензитивност в началото на пролетта бе подложена на неочаквани изпитания – от ярък израз на гледни точки, разпалващи конфликт, до странни сърдечни отношения, някои от които сериозно поставиха на изпитание съвършенството на спомените и по грубичък начин ни принудиха да си спомним защо всъщност се разделихме с този човек, който отново ни се върти в ума.

И това не е всичко! През април Венера ревниво ще се връща в Риби, ще търси доказателства за любовта.

През април ретроградната енергетика не само няма да се разсейва, но точно обратното, ще се сгъстява, ще придобива даже форма, ще може да се реже като с нож.
Разгорещената от отчаяни битки и непокорни страсти Венера ще се хвърли в мътните води на дълбокия океан. Ще поставя въпроси за границата на естетическите критерии, ще търси доказателства за скрити съкровища, ще брани чистотата на чувствата си, ще се упойва в себедостатъчната си чиста и неопетнена самота.

Обгърната с харизмата на Риби, Венера ще иска всичко около нея да е идеално, да трепти от красота. И някак съвсем естествено всички ние ще се почувстваме по-привлекателни, някак пластични, малко или повече романтични, ще ни е приятно да сме заобиколени от изкуство, самите ние да творим красота.
През първата половина на април обаче, докато владетелката на хармонията се движи на заден ход, е напълно възможно завишените естетически критерии да не успеят да преглътнат профанността на заобикалящия свят, емоционалните ни търсения да не получат съответен отговор и хармоничен тон в следствие на което бързо да се гневим, да станем прекалено подозрителни, даже ревниви, без да искаме да сме жертва на любовен капан.
И тъй като емоционалното ни състояние ще е твърде непредсказуемо, а критичността и отказа от правене на компромис ще са на макс, по-добре поне до средата на месеца да се въздържим от крайни решения в личните отношения – съществува риск да сме недоволни от решението си, още веднага, след като на 15 април планетата тръгне напред.

Инвестиции, договори, сделки – настрана!
Целият април не е подходящ за инвестиции, за купуване на имоти, на автомобили или скъпа електроника, за подписване на договори, включително и брачни. И не само, защото на 10 април Меркурий ще стане ретрограден. Звездните финансови забрани са валидни още в началото на месеца най-вече заради дисхармоничните аспекти между Венера и Сатурн и заради самия Сатурн, който на 6 април също влиза в ретроградна фаза чак до 25 август.

Сатурн всяка година е ретрограден и то за доста дълъг период, около 5 месеца. Тъй като той обаче се движи много по-бавно, в сравнение с Меркурий например, енергията му влияе върху по-големи групи от хора, даже общества.
В езотеричен план именно той е управител на земното време, ето защо в ретроградната си фаза той много често забавя процесите, спъва ги или съвсем ги спира. Възможно е дела, които буквално са били на финала си, да се объркат, документи да се загубят, шеф, който трябва да се подпише, да излезе в отпуск или за месеци да се разболее. Може да тръгнем за някъде и да ни спрат на граница или пък отдавна планирано пътуване да се отложи за неизвестен период.

Не бива да се гневим на тези сатурнови спирачки, защото в тях винаги има смисъл, може би невидим сега, но значим за години напред. Сатурн е строг, но справедлив учител. Уроците му са тежки, но винаги са за добре. За да се сприятелим с него, е важно за никъде да не бързаме и да търпим. Обикновено след обръщането на Сатурн затлачените дела изведнъж тръгват, решенията лесно се постигат, пътуването се осъществява или пък съвсем изчезват шансовете за реализация на отдавна чакан проект. Какъвто и да е резултатът, щом е намесен Сатурн, т.е. щом се е получило бавно и трудно, значи е за добре и с дълъг период на действие.

Ретрограден Меркурий в Телец – преоценка
Около 10 април, когато божественият финансист Меркурий се върне назад в знака на ресурсите – Телец, всички е по-добре да се съобразим с космическата посока и да пренастроим биологичния си часовнек на заден ход. В противен сучай ще ни се струва, че всичко ни пречи, че имаме потенциал да летим, а ни подрязват крилата, че никой не обръща внимание на бъдещите ни планове, не ни вярват, вземат ни на подбив и майтап. Но по лошото е, че можем да се предоверим на финансовите си възможности и да се опарим и даже инвестиционно да изгорим.

Опасността е рисковани финасови сделки и заблуждаващи договори е особено голяма около Пълнолунието, което ще се случи на 11 април във Везни. Възможно е в този перод да сме твърде разсеяни, да губим концентрация, да се предоверяваме на персоналните си качества, но и на средата около нас. В следствие на което разултатите неприятно да ни изненадат.
Не се струва да се предоверяваме на интуицията си през този труден за адаптация период – съветват звездите. По - добре да се въздържаме от начинания, покупки, важни сделки – не само в средата, но и до края на април.

И тъй като Меркурий се връща в Телец, най-добре е да преразгледаме личното си счетоводство – да преброим парите си, да осчетоводим приходи и разходи, да анализираме печалбите, но и делата си, и личния си потенциал.
Тази ретроградна фаза всъщност е много интересна, защото може от преговора да се родят красиви неща – Телецът е знак на Венера, и може да ни провокира да се върнем към стари таланти, да се вдъхновим от минали творбе, победи, печалби. Ще ни накара да обърнем поглед към дооформянето, проправянето към търсене на красота във винтидж стилистиката, пасторално-романтичния дизайн. И мислите и идеите ще са ни такива, ще ни тегли към места свързани с меланхолични мечти или спомени, ще правим уж случайно причинно-следствени връзки с преди и сега.
Най-важно ще трябва да направим преоценка на това, с което пряко се занимаваме и на сделките, които предстоят. Можем да се върнем към забравено обучение например да подновим езиков курс. Но да не се бърза – резултатите ще са видими след приключване на ретроградната фаза.

Ретрограден Плутон – светлина в тунела или реваншизъм

През този април и още една планета ще смени посоката на своя ход - Плутон. Рядко се говори за това астрологическо събитие, защото Плутон е твърде далечна от Земята планета, енергиите и са все още твърде неясни, незследвани, но със сигурност се знае, че са много мощни, че влият на огромни групи от хора, по-скоро на масовото съзнание и са в състояние да задвижват неконтролируеми волеви процеси, възприемащи се от хората като катастрофа, бедствие, но и пречистване, трансформация, катарзис.
Плутон всяка година е ретрограден и то за няколко месеца, състояние, което трудно се отчита на събитиен план, защото влияе върху много дълги като време процеси. Ще върви назад от 21 април чак до 29 септември.
По-важно в случая обаче ми се струва да отбележа друг важен астрологичен факт, който ще се случи с тази ретроградност. С нея ще се сложи край на квадратурата между Уран и Плутон, която тресе света от средата на 2009 година и стана причина за глобална икономическа и политическа криза, пряко и косвено причини войни и то с нови средства, включително атентати, онлайн атаки, разрушения, невиждана мигрантска вълна.
Да, след разпада на катастрофичната квадратура между титаните на разрушението и властта светът въобще няма да е същият, като през 2008 г. например.
И именно сега през април имаме шанс да осъзнаем това, да си направим равносметка, да изследваме разрушенията, да преброим жертвите, но и да помогнем на оцелелите да се излекуват и да продължат напред.

В края на април светът, въпреки че ще е в дълбока ретроградна фаза, все пак ще е в състояние на будна кома и и ще възприема всички сигнали от живота. През втората половина на месеца Венера тръгва напред и с лекота ще прави избори, ще случва желания, може би замислени от март.
Марс, господарят на нашите действия, ще е изключително подвижен, динамичен, схватлив и любопитен особено като се прехвърли в Близнаци. Ще иска да се разкъса на сто страни, да опита от първо, второ, трето, да се транспортира, ако се наложи, но да е и тук и там.
Инкубационният период на ретроградността разбира се ще пречи на ярките видими изяви, но пък енергиите ще се акумулират като потенциал, който с пълна сила ще изригне още в началото на май, когато Меркурий тръгне в нормален ход.
И именно тогава обаче ще е важно и то за години напред, какъв потенциал сме генерирали през ретроградността, дали сме разчистили руините, дали сме преживели загубите, осъзнахме ли що е то истина, справедливост, морал, успели ли сме да простим, даже и да ни боли, или сме се вкопчили в причините за разрухата, нагнетили сме жажда за възмезвие, опитали сме се да задвижим процесите на реваншизъм, до край.

В този смисъл месец април за много от нас може да се окаже и пречистващ, осветляващ, катарзисен. А това е за добре. Значи ще намерим сили да преживеем трансформацията и с ново съзнание да продължим напред.

източник: missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.