Как разводът на родителите влияе на здравето на децата

Как разводът на родителите влияе на здравето на децата
Разводът на родителите подкопава здравето на децата - това установи изследване, извършено от Университета на Сантяго ди Компостела в Испания.

Разводът оказва разрушаващо влияние на здравето на жените.


В него участвали 467 деца на възраст от 2 до 18 години. Някои от тях били с разведени родители, а останалите – не.

Учените констатираха, че децата с разведени родители са имали два пъти по-често здравословни проблеми от децата със стабилни семейства. Заради развода на родителите децата има по-високо риск от проблеми с нервната система, стомашно-чревния тракт, кожата, отделителната система.

Специалистите смятат, че причина за здравословните проблеми при такива деца е не толкова самият развод, колкото как с него се справят родителите.

Много от тях не могат да съхранят добрите отношения след развода, а това поражда у децата хроничен стрес. Той на свой ред влияе негативно върху здравето на децата.


 7 признака на приближаващ развод

- Как се отразява разводът на поведението на детето? на този въпрос отговаря Красимира Костадинова е клиничен и детски психолог
- Поведението на детето се променя. То губи своята увереност и чувство за безопасност. Типична дългосрочна последица в психичното развитие на дете, преживяло развод, е агресията, породена от страхове - че ще бъде изоставено, пренебрегвано, че не го харесват. Някои деца стават недоверчиви, затварят се в себе си.




children ill pix

БГНЕС

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.